AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada yeni güvenlik paketini açıkladı.


EMNİYET KAPILARINDA BEKLEMEYE SON


Buna göre; Doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüğüne gidilmeyecek. Bildirimle tescil imkanı sağlanacak. İsim ve soy isimler ilgili artık mahkemelere gerek olmayacak. İsim değişikliği zorunlu olmayacak. Tek bir dilekçeyle işini görebilecek. Hiçbir mahkeme süreci olmayacak. Nüfus ve ikametgah gibi belgeler e-devlet şifresiyle alınacak. Pasaport ve ehliyet için Nüfus Müdürlüğü'ne gidilecek.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yetkilerini arttırılacak. Her güvenlik birimi elemanı da şeffaf olacak.Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atanması doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Askeri konular hariç yetkiler İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak.


JANDARMANIN KIYAFETİ DEĞİŞİYOR


Hem jandarma Hem Emniyet İçişleri Bakanlığı'nın tayin edeceği bir kıyafet ile çalışmaya devam edecek.


BONZAİ VE UYUŞTURUCU TERÖR KAPSAMINDA


Bonzai ve uyuşturucu bundan sonra terör kapsamında değerlendirilecek. Sanal ortamlarla ilgili gerekli tedbirler alınacak. Üst ve araç arama denetimi de yeni bir düzenlemeye girecek. Keyfi bir şekilde hiçbir vatandaşımızın evi ve üstü aranamayacak.

 

HABER: S. KAŞKIR