15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Düzce'deki kamu kurumlarında başlatılan FETÖ temizliğine ilişkin her hafta açıklama yapan Düzce Valiliği, vali değişiklikleri sürecinde kesintiye uğrayan bilgilendirmelere tekrar başladı. 

FETÖ/PDY darbe soruşturması kapsamında il genelindeki kamu kurumlarında haklarında idari ve adli işlem yapılan personel sayısını yazılı bir açıklamayla duyurdu. Soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 759 kişi hakkında işlem yapıldığı, 304 kişinin ise tutuklandığını bildirildi.

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Valilik ( Vali Yardımcısı, Kaymakam) 4, Cumhuriyet Başsavcılığı (Hakim, Savcı, Memur) 66, üniversite 98, İl Jandarma Komutanlığı 1, İl Emniyet Müdürlüğü 125, İl Müftülüğü 59, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 4, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü(Muhtar) 1, İl Defterdarlığı 3, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 299, Orman İşletme Müdürlüğü 4, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 31, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği 19, İl Özel İdaresi 1, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 1, Cumayeri Belediyesi 2, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 4, Yığılca Kaymakamlığı Köy. Hiz. Götürme Birliği 1, Gölyaka Kaymakamlığı Köy. Hiz. Götürme Birliği 1, Tarım Kredi Kooperatifi 1, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2, Düzce Belediyesi 6, İl Sağlık Müdürlüğü 2, Türkiye İş Kurumu 2, Telekom İl Müdürlüğü 1, Cezai İnfaz Kurumu 17, Kadastro Müdürlüğü 1, TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü 1 ve KYK İl Müdürlüğü 1 kişi hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.