Asar Deresi’nin yapılacak düzenleme ve eklenecek sosyal donatılarla parmakla gösterilecek bir hal almasını hedefleniyor. Düzce şehir merkezinin ortasından geçen ve uzun yıllardır değerlendirilmeyi bekleyen dere için çalışmalar sürerken, Öncü Haber ekibi vatandaşların nabzını tuttu. İşte Düzceli vatandaşların  Asar Deresi’nin nasıl olması gerektiğini hakkında düşünceleri…

"Turistik bir yer yapılması güzel olur"

“Burası düzenlenirse yaz aylarında çok güzel olur. Turistik bir yer yapılması güzel olur. Şuan derenin durumu berbat. Hele sular çekildiğinde çok kötü oluyor. Güzel bir düzenleme yapıldığında burası canlanır. İnsanlar aileleri ile buraya gelerek vakit geçirebilir. Ben buranın yapılmasını Düzce’ye fayda getireceğini düşünüyorum.”

"Temizlenmesi gerekiyor"

“Şuan çok kötü bir durumda değil ama içinin güzelce temizlenmesi gerekiyor. Önceden buralar bir şeyler açmışlardı. İnşallah yine öyle olmaz. Turistik bir yer olmasını isterim ama alkol olan mekanların olmasını istemem. Kafe tarzı oturmak için mekanlar olması güzel olur.”

"İnşallah güzel projeler yapılır buraya"

“Buranın daha güzel daha temiz bir yer olmasını isterim. Şuan ki halinden pek memnun değilim. İnşallah güzel projeler yapılır buraya. İnsanların gezebildiği aileleri ile oturabildiği bir mekan olursa güzel olur diye düşünüyorum.”

"Bence Düzce’nin tamamen değişmesi gerekiyor"

“Eskişehir’de bulunan porsuk çayı gibi olmasını isterim. Bence Düzce’nin tamamen değişmesi gerekiyor. Aklınıza gelebilecek her şeyi değiştirmemiz lazım. Burada daha önce balıkçı teknesi vardı. Yine o tarz şeyler olursa güzel olur.”

"Turistik bir yer güzel olur"

“Burayı düzenleyerek gençlerin gezebileceği bir yer haline getirmek lazım. Turistik bir yer güzel olur. Çay bahçeleri piknik alanları güzel olur. Zaten Düzce’de fazla etkinlik yapacağımız yerlerde yok. Düzce küçük bir yer. Şehir merkezinde olan böyle bir yerin daha güzel olması gerekir. Buranın güzelleşmesi Düzce’ye katkı sağlar diye düşünüyorum”

"Ben olsam buranın üzerini kapatarım"

“Ben olsam buranın üzerini kapatarak Pazar yeri yaparım. Üzerinde bulunduğumuz köprü gibi diğer yerlerinde üzerini kapatarak iş yeri veya başka bir şey yapılabilir. Bu Düzce’nin ekonomisine katkı sağlar. Mesele kokoreççileri buraya getiririm. Burası daha bir canlı olur. Böylelikle belediyenin ekstra bir geliri olur. Ben çok gördüm başka şehirlerde.