Sadece Düzce'nin değil Türkiye'nin sayılı büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve bünyesinde bin 800 çalışanı olan Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Teknorot fabrikasında 1 Aralık Pazar günü saat 17:30 sıralarında elektrik kontağı kaynaklı olduğu tahmin edilen yangın çıktı. Otomotiv ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada küçük çaplı başlayan yangın, içerisindeki plastik malzemeler nedeniyle hızla büyüdü.
Yangının 16.30 vardiyasından sonra yaşanması nedeniyle kimse yaralanmazken, bu durum büyük bir şans olarak nitelendirildi. 



Kocaeli, Bolu ve Sakarya'dan destek ekip geldi

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Kocaeli, Bolu ve Sakarya'dan gelen itfaiye ekipleri de destek verdi. Yangının ardından jandarma ekipleri de güvenlik amacıyla çevredeki araçları ve vatandaşları uzaklaştırdı.
 
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın alanında soğutma çalışmaları sürüyor.




Vali ve Başkan çalışmaları yerinde takip etti
Yangının ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.



"Çevre il ve ilçelerin tamamından itfaiye istedik"

Vali Dağlı yaptığı ikinci açıklamada, "İlimiz 1. OSB'de bulunan fabrikada akşam saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının başladığı ilk andan itibaren çalışmalarını sürdüren ve çevre illerden destek veren itfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum. Çevre il ve ilçelerin tamamından itfaiye istedik. En son Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile konuştuk. AFAD Başkanımız ve İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail beyden helikopter talebimizi yaptık. Şu anda söndürme çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.



Fabrikanın son hali havadan görüntülendi
Öte yandan Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren otomotiv ürünleri fabrikasının paketleme bölümünde çıkan ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınan yangın, büyük çapta hasara yol açtı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ederken, yangının neden olduğu hasar "drone" ile görüntülendi. Büyük çapta maddi hasara yol açan yangının kesin çıkış nedeni araştırılıyor.