Peş peşe gelen istifa haberleriyle sarsılan Düzce Belediyesi’nde hareketlilik sürüyor. Başkan Yardımcıları Ali Güney ile Kadir Badur’un gün içerisinde istifa kararlarını kamuoyuna duyurmasının ardından yanıtı en çok merak edilen soru yanıt buldu. İki isimden boşalan başkan yardımcılığı görevlerine AK Partili Belediye Meclis Üyeleri 31 yaşındaki Avukat Elif Sezar Cebar ile 33 yaşındaki İnşaat Mühendisi Özgür Sağlam getirildi.

Düzce doğumlu olan Cebar, ilkokul, ortaokul ve liseyi Düzce'de okudu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2009 yılından itibaren Düzce'de serbest avukatlık yapıyor. 2010 yılında evlendi. 1 çocuk annesi. Siyasi hayatına 2012 şubat ayında AK Parti Düzce Merkez Kadın Kolları yönetimi ile başladı. Kadın kollarında seçim işleri başkanlığı yaptı. Şu an AK Parti il yönetiminde görev yapıyor.

Başkan Ay’ın yardımcılığına getireceği konuşulan isimler arasında adı geçmeyen Cebar ve Sağlam’ın belediye yönetimine getirilmesi bir sürpriz olarak değerlendirildi. Öte yandan mevcut diğer belediye başkan yardımcıları Mesuda Özcan ile Şemsettin Yenersoy’un da 2018’i beklemeden görevlerini bırakacağı, bu iki ismin yerine gelecek isimlerin de şimdiden belli olduğu konuşuluyor.

Haber:Y.SEVER