Ülkemizde hükümet üyelerinin ziyaretlerinde genellikle kalın dosyalarla gidilir ve dosyaların içinde de sayısı bitmek bilmez istekler yer alır. Bu dosyalarda genellikle ziyaret esnasında olur tamamlarla geçiştirilir, sonrasında ise tozlu raflardaki yerlerini alırlar.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve Meclis üyeleri, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, AKP İl Başkanı Fevai Arslan, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ve TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan’ında yer aldığı ziyaret Maliye Bakanı Mehmet Şimşeğinde konuşmasında ifade ettiği gibi en rahat toplantılardan biri oldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Düzce milletvekillerinin hepsinin katıldığı ziyarette toplantıya biraz geç gelen Bakan Şimşek, yanında Düzce’lilerin isteklerini not almaları ve çare bulmaları içinde 2 daire başkanı ile birlikte geldi. Bakan’a ilk konuşmayı Yaşar Yakış yaptı ve Düzce’lilerin istek ve dilekleri olduğunu bunları anlatmak için geldiklerini söyledi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ise hükümet olarak popülist yaklaşımlardan kaçınılmasını istediklerini Türkiye gerçeğini herkesin bildiğini belirterek “öncelikle TSO olarak Cumhurbaşkanlığından değişik Bakanlıklara kadar randevu talep ettik. Bu talebimize ilk karşılık veren makam siz oldunuz teşekkür ederiz. Bizler sizlere 5084 sayılı yasanın süresinin uzatılmasından dolayı Düzce’ye yaptığınız katkıya teşekkür etmek için ziyaret etmek istedik “dedi, DESOB Başkanı Kayıkçı ise Kosgep kredileri konusundaki destek için teşekkür ederken Ertan Taşlı ticari faaliyetinden dolayı vergi dairesine borcu olanlara faaliyet belgesi verilmediğini, vergi dairesindeki ticari faaliyetler için hep borcunu yatır sonra belge veririz zorlamasının bulunduğunu belirterek zaten esnafımız ticaret adamımız zor durumda, birde araçları borcundan dolayı bağlanma tehlikesinden dolayı çalışamıyor bu durumda da borcunu hiç ödeyemez hale geliyor diyerek Bakan’dan yardım talep etti.”Taşlı’nın bu talebi üzerine daire baklanlarına dönen Şimşek uygulamanın yanlış olduğunu, konunun araştırılarak Düzce vergi dairesine gerekli talimatın verilmesini söyledi.
TSO’nun yaptığı ziyarette daha sonra genel anlamda bilgiler aktaran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “biz hükümet olarak popülist yaklaşımda olmadık da olmayacağız. Eğer olsaydık TEKEL işçilerinin eylemlerinde katrilyonlarca zarar ederdik. Bakın Sosyal Güvenlik Kurumları 1990 yılından itibaren zarar etmeye başlamış bu gün 57 katrilyon lira açık var. Bu açık olmasa da bu para kasamızda olsa ne teşvikler verirdik.”dedi. Sicil affının da daha yasa çıkarken bile işlemeyeceğini biliyorduk ancak istek ve talep üzerine çıkardık bu gün bu konuda haklılığımız ortaya çıktı “dedi.
Bakan Şimşek Türkiye’nin bu gün kendi başına ayakta duran kriz sonrasında güçlü olan dünyadaki sayılı ülkeler arasında yer aldığını da söyleyerek “herkes hesabını kitabını yapmak zorunda ,bakın biz elimizi devlet bankalarından çektik eskiden zarar eden bankalar kara geçti.onların karları da millete yatırım olarak geri dönüyor.”şeklinde konuştu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ziyaretin sonunda ilk bu kadar rahat toplantı beklemiyordum ziyaretiniz için teşekkür ederim dedi. Konukları kapıya kadar uğurladı ve sonundada Maliye Bakanlığının önünde ziyaretçileri ile birlikte birde hatıra fotoğrafı çektirdi.