Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'nde kurulma aşamasında olan ancak muhalefet başta olmak üzere bir çok kesimden 'Doğa katliamı' olur açıklamaları yapılan çimento fabrikası için bu kez Düzce Milletvekili Fevai Arslan'dan açıklamalar geldi.

"BÖLGEDEKİ YATIRIMIN ÖNÜNÜ KAPATMANIN ALEMİ YOK"

Gazete Burasıdüzce'ye yaptığı ziyarette konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan,  Yığılca'ya yapılması planlanan çimento fabrikası için şunları söyledi: "Yazılanları, söylenenleri basın kanallarından takip ediyoruz. Bize şu ana kadar “Bu çimento fabrikasını burada istemiyoruz” diyen kimse yok. Böyle bir şikayet bize ulaşmadı. Biz siyasetçiler olarak zorlandığımız zamanlarda referandum da yaparız. Ama bu noktada çimento fabrikasıyla alakalı olarak bize ulaşan bir şikayet yok. Eğer çevre kirliliği oluşturmuyorsa, çevredeki tabiata zarar vermeyecekse bölgedeki yatırımın önünü kapatmanın alemi yok. Ama eğer tabiata zararı dokunacaksa ve o bölgenin insanı da biz bunu istemiyoruz derse o zaman siyasiler olarak bize görev düşer."

EN BÜYÜK HAYALİ: HASANLAR BARAJI'NIN ETRAFINI ABANT GÖLÜ GİBİ YAPMAK

Arslan ayrıca tanınmış işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketi tarafından kurulan çimento fabrikasının yakınından geçen derenin aktığı Hasanlar Barajı ile ilgili hayalini de açıkladı. Arslan, "Benim aklımda Yığılca'da Hasanlar Barajı ila ilgili bir proje var. Bunu bakanlıkla, milletvekilleriyle de görüşüyorum. Önümüzdeki yıllarda böyle bir proje gündeme gelecek. Hasanlar Barajı'nın etrafını bir Abant Gölü'nün etrafı gibi yapmak. Bunu 10 yıldır konuşuyorum. Siyasete başladığım günlerde başladım bunu anlatmaya. Bir ara Ticaret Odası yönetimindeyken bu projeyi Ticaret Odası olarak yapmayı da düşündük. O zaman da maalesef nasip olmadı. Şimdi Yığılca yolu da bitiyor. Ama ben Hasanlar Barajı'nın etrafında da bir yürüyüş yolu olsun istiyorum. Barajın etrafında oluşacak sosyal alanlar, piknik alanları, yiyecek içeceği götürmek için bir araba yolu hayal ediyorum." dedi.

Öte yandan AK Parti'de bölünmeye yol açan fabrika yatırımı için en sert çıkışı Öncü TV ekranlarında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yapmıştı. Tartışmalı yatırımın akıbetinin nasıl olacağını zaman gösterecek.




Haber; C. ÜSTÜNER