Geçen hafta yaşanan ölümlü kazanın bardağı taşıran son damla olduğu Üçköprülüleri sevindirecek haber valilikten geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklama ile, Üçköprüköyüne 2 üst geçit yapılacağı, mevcut alt geçidin ise kullanılacak düzeye getirileceği duyuruldu.

Kavşak uygun değil

Yıllardır yol yüzünden bir türlü suların durulmadığı Üçköprü'de valilik tarafından yapılan incelemelerde, yol güzergahının durumuna göre hemzemin yaya geçitleri oluşturulduğu belirtildi.
Üçköprü Köyü Geçişinde Bolu yönünde 100 metre ileride Düzce Çevreyolu başlangıcında yer alan trompet tipindeki köprülü kavşak İle aynı yönde 950 metre ileride Hasmer dönel kavşağı ve Düzce yönünde de 1430 metre İlerisinde Doğanlı Köyü dönel kavşağı yer aldığı belirtilen inceleme sonunda, kavşak orta alanı İçerisinde ticari tesislerin bulunması, örülme mesafesinin yetersiz olması ve kavşaklar arası mesafe şartlarının sağlanmaması nedeniyle Üçköprü Köyü geçişinde Trafik Güvenliği yönünden kavşak projelendirilmesinin uygun bulunmadığı kaydedildi.

Alt geçit kullanılır hale getirilecek

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Üçköprü mevkiinde yıllardır atıl durumda olan alt geçidin iyileştirilmesi çalışmalarına başlandığı ve projesinin hazırlandığı bildirildi.
Mevcut alt geçidin yol kotu dikkate alınarak geçmiş yıllarda batık olarak inşa edilmek zorunda kalındığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Yeraltı su seviyesinin yüksek olmasından kaynaklanan problemler nedeniyle deşarjı için gerekli eğim düzeltme çalışmaları ile suyun alt geçit dışına atılmasını sağlayacak olan pompa ve drenaj hattının yapım çalışmaları öncelikle tamamlanarak yaya alt geçidi kullanılabilir hale getirilecektir. Daha sonra alt geçidin kullanılabilirliğini arttırmaya yönelik iç kısmının kaplanması, iniş rampasının eğiminin düşürülmesi ve aydınlatılması için gerekli tesisatın yapılması çalışmalarına başlanarak 45 gün İçinde tüm bu çalışmaların bitirilmesi planlanmaktadır.

2 yaya üst geçidi yapılacak

Ayrıca açıklamada, Üçköprü Köyü Geçişinde köy meydanı mevkii ve Düzce Çevreyolu Köprüsünün bulunduğu Sarsılmaz mevkiine toplam iki adet yaya üst geçit köprüsü yapılmasının 2013 çalışma programına dahil edildiği bildirildi. Yaya üst geçit köprülerinin proje çalışmalarının tamamlandığı, köy meydanı mevkiindeki üst geçit köprüsünün kiriş ve kolon üretim çalışmalarına başlandığı kaydedilen açıklamada, bir hafta içinde temel yapım çalışmalarının tamamlanarak montaj çalışmalarına başlanacağı müjdesi verildi.

 

Haber: H. İŞCAN