12 Haziran seçimlerine saatler kala Osman Çakır adına Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen istifa mektubu Düzce’de seçimlerin önüne geçmiş ve büyük yankı uyandırmıştı. 3 haziranda Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen yazında Osman Çakır’ın adaylıktan istifa ettiği ifade edilmişti. Yazıdaki imzanın Osman Çakır’a ait olup olmadı tartışılmaya başlanmıştı. 11 haziran günü Çakır yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti.

“3 Haziranda benim adıma gönderilmiş bir yazı. Hukuki işlem başlatacağız. Birileri bizim adımıza yapmış. Ulusal çetelerin yanı sıra yerel çeteler de varmış. Bu basit hatta çirkin bir oyun. Bunlara yer vermeyeceğiz. Tazminat davası açacağız. Bu durumun da takipçisi olacağız.”
Bu açıklamaların ardından yaklaşık 50 gün geçti imza krizinin son durumunu sorduğumuz Milletvekili Osman Çakır, konuyu hatırlattığı için muhabirimize teşekkür etti ve şu ifadelere yer verdi.

“Kamu davası pozisyonunda. Bende çok merak ediyorum. Şu zamana kadar sonuçlanması gerekiyordu. Yarın Akçakoca Savcılığı’na gidip soracağım. Hatırlattığınız için teşekkür ederim.”

Haber; R. BAL