En son haber sitesinin iddiasına göre; AK Parti’den kavgalı bir biçimde istifa eden eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, Tekin Küçükali’nin Kızılay Genel Başkanlığı’ndan istifası konusunda, twitter üzerinden çarpıcı iddialarda bulundu.

TARTIŞAMIN ARDINDAN HAKARETLER BAŞLADI

Siyasi kulislere yansıyan iddialara göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adana Kızılay Başkanı'nın görevden alınarak yerine bir arkadaşının getirilmesini istedi. Bu isteğin yerine getirilmemesi üzerine Çelik, milletvekili adayı olma hazırlığı içinde olan Tekin Küçükali'nin AK Parti'den adaylığını engelledi. Son olarak Küçükali, Başbakan Erdoğan'a kavganın iç yüzünü anlatmak için Dolmabalçe'deki ofisine geldi. Toplantıya Ömer Çelik de katılınca ortam gerildi. Gergin tartışmanın ardından hakaretler başlayınca, Küçükali toplantıyı terk etti. Daha sonra da Kızılay Başkanlığı'ndan ayrıldı.

İddialara göre seçim öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Tekin Küçükali'yi arayarak, Adana Kızılay Şube Başkanını görevden alarak yerine bir arkadaşını getirmesini istedi.

AK PARTİ'NİN İSTEDİKLERİNİ YERİNE GETİRMİYOR

Küçükali ise kendisinin göreve getirdiği Adana Şube Başkanını koruyarak, "Kızılay, Adana Şube Başkanı benim en iyi şube başkanım. Neden görevden alayım. Bunu yapamam" yanıtı verdi. Ancak Çelik'in ısrarlı talepleri devam etti. Küçükali ile Çelik'in birbirlerine telefonda ağır hakeretlerde bulundukları öğrenildi. Görüşmenin küfürleşmeye dönmesi üzerine Küçükali'nin "Sen ne biçim adamsın ulan. Ben adam gibi adamım" diyerek telefonu Çelik'in yüzüne kapattığı ileri sürüldü. İddialara göre seçim sürecinde AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen Küçükali'nin adaylığını Çelik, "AK Partinin istediklerini yerine getirmiyor" diyerek engelledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ

Yine iddialara göre Çelik, Küçükali'yi Başbakan Erdoğan'a şikayet etti. Başbakan Erdoğan ise 7 yıl önce bizzat kendisinin göreve getirdiği ve AK Parti'nin kurucuları arasında bulunan Küçükali ile bir telefon görüşmesi yaptı. Çelik'in de kendilerini dinlediğini söyleyerek yapılan konuşma yine tatsız bitti. Başbakan'ın Çelik'in kendisine, "Bütün AK Partililere küfür etti" dediğini söylemesi üzerine, Küçükali'nin, "Küfür ettim ama Çelik'in şahsına küfür ettim. Ben ağzımda puro, elimde viski bardağıyla küfür etmem. Haram paraların geçtiği gırtlağımla küfür etmem" yanıtı verince konuşmanın burada kesildiği öğrenildi.

ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE KAVGA ETTİLER

Telefonla görüşmenin bu şekilde bitmesi üzerine Tekin Küçükali, Başbakan Erdoğan'la Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde görüştü. Burada Ömer Çelik ile aralarında geçen tatsız süreci anlatırken, konuşmaya bir sürü sonra Çelik de katıldı. Küçükali ve Çelik'in bu kez de Erdoğan'ın önünde birbirlerine girdikleri, Erdoğan'ın ağırlığını Çelik'ten yana koyma eğilimi göstermesi üzerine Küçükali'nin istifa edeceğini söyleyerek odayı terk ettiği öğrenildi. Küçükali'nin olayın ardından da istifa ederek memleketi Trabzon'a gittiği belirtildi.

Haber; G. KARDUZ