İl istidam Toplantısına Vali yardımcısı Muammer Aksoy başkanlık ederken, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, bazı kurum müdürleri ve STK temsilcileri de katıldı. Vali yardımcısı Aksoy , Düzce’de ki işsizlik sorununun çözülmesi bakımında bu toplantılara önem verdiklerini belirtti.
Aksoy, “ Ülkemizin en önemli meselelerinden biri  istihdamdır. İnsanlara ekonomik açıdan iş ve aş vermezseniz, hayatın geriye kalan bölümlerini çok iyi de organize etmezseniz,  tam bir refah mümkün olmuyor. O bakımdan önemli bir durumdur. 3 ayda bir bu toplantıyı yapıyoruz. İstihdamı geliştirmek için daha başka ne yapabiliriz, ne yapmalıyız diyerek bunun için gayretle çalışıyoruz. Her  kesimi ilgilendiren işler yapıyoruz. Bu sıkıntıyı en aza indirgemek için uğraş verelim.” Dedi.
Aksoy’un konuşmasının ardından söz  Hasan Ali Subaşı mini bir sunum gerçekleştirdi. Subaşı sunumda,  Düzce il genelinde 6 aylık süreç içerisinde 15 bin 227 kişiyi iş sahibi yaptıklarını, bunlardan bin 434 kişiyi ise İş kur il müdürlüğünün açtığı kurslar sayesinde istihdam ettiklerini belirtirken, Düzce’de 12 bin kişinin iş aradığını dile getirdi.

Subaşı, “ Biz Düzce il genelinde 207 firma ile görüştük. Bu firmalar bizden 2 bin 630 işçi talep etti. Bizde çağrı gerçekleştirerek vatandaşlarımıza iş olduğunu bildirdik. Bu çağrımıza 8 bin 275 kişi başvuruda bulundu. Kendilerine işler konusunda bilgi verdik ve firmalara gönderdik. Gönderdiğimiz işçiler arasında bin 434 kişi şartları kabul ederek işe başladı. Düzce’de  20-24 yaş, 25-29 yaş ve 30-34 yaş aralığında insanlar iş arıyor. Bu sayıda Düzce il genelinde %63’e tekabül ediyor. Genellikle İlköğretim mezunları iş arıyor. Yüzde 56 ile liste başında geliyor. Ardından ise lise ve dengi okullardan yüzde 27 lik bir kesim var. Son olarak ise Düzce il genelinde iş arayan vatandaşlar genellik ile belli bir iş istemeyen kesim. Bu kesim iş ne olursa yaparız diyerek il müdürlüğümüze başvurmuş.” Dedi.

Haber; E. BEKTAŞ