Kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir”
Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanarak bize bu güzel vatanı emanet etmiştir. Tarihten silinmek istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan, tarihi belge niteliğindeki İstiklal Marşı, bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Vatansever kimliğiyle Anadolu işgalinin en zorlu dönemlerinde, milli mücadeleye büyük destek veren Mehmet Akif Ersoy,  ölümsüz eserleri, fikirleri,  idealleri, örnek kişiliği ve mütevazı hayatıyla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

“İstiklal Marşı milletimizin aynasıdır”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin inancını, gücünü, cesaretini ve fedakarlığını en iyi şekilde ortaya koyan şiirleri kaleme aldı. Milletimizin istiklâl mücadelesini, Müslüman coğrafyamızın imanını destanlaştırdı. Ortak fikir ve hislerimizi ölümsüzleştirdi. İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük bir cesaret ve moral aşıladı. İstiklal Marşı’nın her bir satırı, Türk milletinin kahramanlığını, vatan sevgisini, milli mücadelemizi en veciz biçimde ortaya koyuyor. Her dönemde bizlere Türklüğün asaletini ve şerefini hatırlatan, vatan ve bayrak sevgisini her nesle aşılayan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98’inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."

 

"Bağımsızlık, vatan ve namus mücadelesi ile bayrak sevgisini en güzel şekilde ifade etmektedir"
AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise yayımladığı mesajda şunları belirtti:

“Mehmet Akif Ersoy’un 98 yıl önce yazdığı ve 12 Mart 1921′de Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının simgesi olarak kabul edilen İstiklal Marşımız, milletimizin yaşadığı kriz günlerindeki bağımsızlık, vatan ve namus mücadelesi ile bayrak sevgisini en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk milletine özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığının belgesi olan İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda coşkuyla eşlik ederek o şanlı günlerimizi tekrar tekrar anmaktan gurur duyuyoruz. Bu eserin yapı taşı şanlı ecdadımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi ardından da kaleme alarak bu destanı ölümsüzleştiren, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum”


“Türk Ulusu'nun yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesidir”
İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da bir mesaj yayınladı. Caboğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyorum. İstiklal Marşı’nın, Türk Ulusu'nun, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün simgesidir. Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı'nın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy milli marşımızı yazdıktan sonra “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.” diyerek bizlere sorumluluğumuzu göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgisini milletimizin vicdanında seslendirmiştir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 98. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

“TBMM’de tekrar tekrar okunduktan sonra, ayakta alkışlanarak kabul edilmiştir”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan mesajda ise, şunlar kaydedildi:

“Kurtuluş Savaşımıza güç vererek, tarihimizi, milli karakterimizi ve onur mücadelemizi içinde barındıran İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tekrar tekrar okunduktan sonra, ayakta alkışlanarak kabul edilmiştir. Karakteriyle ve yaptığı çalışmalarla milletimizin gönlünde taht kuran, Milli Şairimiz ve Büyük Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancı, milletimizin adalete, bağımsızlığına, dinine ve vatanına olan bağlılığını adeta haykırmaktadır. İstiklal Marşımız, geçmişten günümüze hür yaşayan Türk milletinin özgürlüğüne pranga vurulamayacağını da tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermektedir. Düzce Üniversitesi olarak, gururla okuduğumuz İstiklal Marşımızın ortaya koyduğu inanç ve kararlılığın, günümüzde de artarak devam etmesini diliyor; bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

"Ülkemiz için koyduğumuz hedeflerimiz değişmemiştir"
İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümyle ilgili mesaj yayımlayan bir diğer isim AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü şu ifadeleri kullandı:

“İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Tarihin her döneminde vatanımızın bekasına, milletimizin geleceğine yönelen tüm tehditlere karşı koyan aziz milletimiz, merhum Akif’in “Milletimindir” dediği İstiklal Marşı’mıza ve uğruna canlar verilen bağımsız yaşama irademize kıyamete kadar sahip çıkacaktır. Milli şairimiz Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken, İstiklal mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır. Cepheler, şartlar, silahlar değişmiş olsa da istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarımız pahasına verdiğimiz kararlı mücadele ve ülkemiz için koyduğumuz hedeflerimiz değişmemiştir. Sınırlarımızın içinde ve sınır ötesinde varlığımıza, birliğimize, bağımsızlığımıza tehdit oluşturan terörle ve türlü kuşatmalarla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz, inanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhuyla tüm engelleri aşacak, badireleri atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98. yıl dönümünde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

"Her okunduğunda bizleri gururlandırmıştır"

İstiklal Marşı'nın milli ve manevi değerine değinen Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık şunları dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. Çok zor şartlar altında kazanılmış bağımsızlık mücadelesinde yaşananları anlatan, bağımsızlığımıza vurgu yapan İstiklal Marşımız Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak Türk milletine armağan edilmiştir. 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımız, her okunduğunda bizleri gururlandırmıştır. Milli ve manevi değerlerimize vurgu yapan İstiklal Marşımızın 98. Yıldönümü kutlu olsun”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ