D-100 Karayolu Gölyaka bağlantısını sağlayan ve yapımı halen devam eden yolun bazı yerlerinde istinad duvarları yıkıldı.
Gölyaka turnikelerinden Köprübaşı köyü çıkışına kadar olan kısmı trafik akışına açılan bağlantı yolunun İçmeler köyü mevkiinde evlerin hemen arkasından geçen kısmından kar ve yağmurlardan sonra istinad duvarında çatlaklar oluştu ve şişme yapan duvarlar yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.
Bu durum yolun hemen yanında bulunan evlerdeki vatandaşların tedirginliğine neden oluyor. Vatandaşlar yeni bir kar ve yağmur gelmeden tedbir alınmasını bekliyoruz. Geceleri çok korkuyoruz diyorlar.
Aynı yolun Yazıpınar mahallesi Tepecik mevkiinde iki ayrı yerde istinad duvarları yıkılmış durumda.
Kar ve yağmur sonrasında meydana gelen heylanla birlikte bir yerde 15 metreye yakın bir başka yerde 40 metreye yakın alanda istinad duvarları yıkılmış drumda.
Yıkılan duvarların yapımına vakit kaybedilmeden başlanırken heylan bölgesi olana bu tür yerlerin altyapısının daha sağlam yapılması gerekiyor.
İlerleyen zaman içinde daha büyük yağmur ve karlarda yolun trafik akışına açılmasından sonra bu tür bir yıkım halinde tehlikenin çok daha büyük olacağı göz önüne alınmalı.