İl Genel Meclisi Haziran Ayı Birinci Birleşimini Meclis Başkanı Sinan Aydın Başkanlığı'nda yapılırken ilk birleşimde önemli kararlar da alındı. Alınan kararlar arasında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Eski Belediye hizmet binasının bulunduğu işyerleri ile TBMM Üstün Hizmet Ödülü yer aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür-Sanat Evi'ne

İl Genel Meclisi'nde görüşülen önemli kararlardan ilkini hala Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde hizmet veren Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü oluşturdu. Eğitim-Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu'na havale edilen karara göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kültür-Sanat Evi olarak kullanılan eski Kaymakamlık konutunun, 15 Haziran 2009 tarihinden itibaren hizmet binası olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne süresiz tahsis edilmesi onaylanacak. Komisyonun kararından sonra kararın ne olacağı ise kesinleşecek.

İşyerleri kiralanıyor.

Meclisin görüşerek karara bağladığı diğer önemli karar ise Düzce Belediyesi'nin de hizmet verdiği mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan toplam 58 adet işyerinin 10 yıllığına kiralanması oldu. Alınan karara göre işmerkezinde bulunan 58 adet işyeri 10 yıllığına belirlenecek ölçütlere göre kiralanacak.

TBMM Onur ve Hizmet Ödülü adayı seçilecek.

Geçtiğimiz yıllarda da verilen ve geçen yıl Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın seçildiği ama ödülü reddettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü ve Hizmet Ödülü adayı için de mecliste görüşmelerde bulunuldu. TBMM Üstün Hizmet Ödülü adayının belirlenmesi kararı maddesi Muhtelif İşler Komisyonu'na havale edilirken kararın 8 Haziran'a kadar TBMM'ye bildirilmesi gerekiyor.