Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna verilmesi düşünülen kalıcı işyerlerine THK'da talip oldu. Düzce meslek yüksek okulunun binasının fiziki yapısının yetersiz olması nedeniyle talep edilen işyerlerine THK meslek yüksek okulu ve yeni bir kolej açılması gündemde.

 

Düzce'de son günlerde, kalıcı işyerlerinin Düzce Üniversitesi ne mi yoksa Özel Üniversiteye mi verilip verilmeyeceği konusu gündemde. 2009 yılında meslek yüksek okulu ve yurt için üniversitenin talep ettiği yerler çağrı merkezine verilmiş, işyerlerinin özel idareye devir edilmesinin ardından üniversitenin ikinci bir talebi olmuştu. Ancak bu günlerde kalıcı işyerlerini sadece üniversite değil THK'da talip oldu.

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Semih Cemşit'in açıklamalarıyla başlayan polemik devam ediyor. Uzun Mustafa'da kalabalık ve fiziki anlamda yetersiz bir binada eğitim veren Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun Kalıcı İş merkezlerinden hem bina hem de yurt için talep ettiği yerin paralı eğitim veren Özel Türk Hava Kurumu Meslek Yüksek Okulu ve Koleji'ne verilmesi gündeme geldi.Vali Adnan Yılmaz'ın, " önceliğimiz ikinci üniversite ve kolej" demesi ile yeni bir meslek yüksek okuluna çok önem verdiği de bilinirken, iki kurum arasında kalan işyerlerine hangi kurumun sahip olacağı merak ediliyor.

 

Nisan ayında Resmi gazetede yayınlanan kararnameye göre, bin 60 iş yerinin sağlık, eğitim, kültür ve turizm gibi hizmetlerde kullanılmak için Bakanlar kurulu kararı ile İl Özel İdaresine devredilmesiyle Düzce Üniversitesi başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş taleplerini yaptı.

 

Konuyla ilgili olarak İl genel meclisinin çalışmaları devam ederken, daha önce Düzce Üniversitesinin meslek yüksek okulu ve yurt adına talep ettiği işyerleri şimdi THK koleji için talep edildi. Ancak, işyerlerinin Düzce Üniversitesi'ne değil de paralı bir üniversiteye verilmesi, Düzce'nin kendi üniversitesinin imkanlarını geliştirmediği düşüncesini doğurdu. Türk Hava Kurumu çatısı altında Ankara'da kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin kolejden sonra Düzceye açacağı Havacılık Meslek Yüksek okulu'nun yıllık ücreti 11 bin TL civarında.

HABER: S.KAŞKIR