Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde 2013  yılından itibaren görev yapan itfaiye eri Hasan Can Özdenli, çıkış nedeni belli olmayan yangıların çoğunlukla küçük çocukların ateşle oynamasından dolayı oluştuğunu belirtti. Çocukların ateşle oynamamaları ve yangın durumlarında yapılacak hususlar hakkında bilgi vermek amacıyla böyle bir kitap yazdığını belirten Özdenli, yangın ve itfaiyecilik ile ilgili farkındalık oluşturmak istediğini söyledi.
 


Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Hasan Can Özdenli, çocuklara eğitsel bir kitap olması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:  “Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde 2013 yılından itibaren itfaiye eri olarak görev almaktayım. İtfaiyeci denildiği zaman birçok yangınlar, kazalar ve birçok acil durumlarda müdahale ediyoruz. Yangınlara müdahale ediyoruz, çıkan yangınların sebepleri elektrik ve ihmaller söz konusu. Çıkış nedeni belli olmayan yangın var. Bunlar kanepenin arkasında, samanlıkta gibi. Çocukların yangına sebebiyet verdiği söz konusu. Bizde itfaiyeciler olarak çocukların ateşle oynamamaları, yangın durumlarında yapılacak hususlar hakkında nasıl bilgi verebiliriz konusunda bir kitap yazma gereği duydum.



 

“Denizin İtfaiye Kitabı” benim tarafımdan yazıldı. Resimlerini Ege Karadayı Yiğitbaşı çizdi. Kitabın başrolünde Deniz adında  gönüllü itfaiyeci bir kızımız başrol almakta. İtfaiye istasyonuna gelen çocuklara itfaiyeyi ve itfaiyeciliği anlatmakta. Daha sonra yangında neler yapılması gerektiğini ve yangın çıkarmamak için yapılması gerekenleri anlatmakta. Çocuklara eğitsel bir kitap olması için bu kitabı hazırladık.”