Çoban’da yapımına başlanana dalçık sıkıntıları da beraberinde getirdi. Çobanda trafik birbirine girerken birçok irili ufaklı kazada meydana geldi. Çobanda yapılacak olan dalçık itfaiye ekiplerini de harekete geçirdi. İtfaiye ekipleri çalışmalar tamamlanana kadar hangi güzergahları kullanacakları konusunda bugün itfaiye ekipleri tatbikatlar yaptı.

Düzce’nin dört bir tarafına yaptıkları tatbikat çıkışları ile yangın olma ihtimali göz önünde bulunduruldu ve mevkiiye en hızlı nereden ulaşılabileceği belirlendi. Özellikle Sıkıntı yaşanabilecek mahalleler olan Hamidiye ve Karaca Mahallelerine gidiş güzergâhları belirlendi.

Bununla ilgili bugün yapılan tatbikatta bu mahallelere nerelerden daha hızlı ulaşılır bunun araştırmasını yaptı. Güzergâh belirlemek için bugün 4 kez yangın çıkışı yapan itfaiye ekipleri sıkıntılı olarak düşünülen Hamidiye Mahallesi’ne 5 dakika 3 saniyede ulaştı.

Düzce’nin hangi noktasında olursa olsun Çoban’ı kullanmadan ulaşılabilecek güzergahları belirleyen itfaiye ekipleri Öztürkler Kavşağı’ndan Memursen’e kadar açılan yolun kendilerine büyük katkı sağladığını ifade ettiler.

İtfaiye ekiplerinin tatbikatlarının güzergâhların tam manası ile belirlenene kadar 3 gün daha süreceği belirtildi.

Haber; R. BAL