Düzce'nin Cam Köyü Mahallesinde oturan Halit Çiçek evinin yanındaki yolda bir leylek buldu. Leyleğin uzun süre hareketsiz olduğunu gören Çiçek, yanına giderek kontrol etti. Çiçek, daha sonra leyleği yoldan geçen araçların ezmemesi için evinin bahçesine getirdi.

Çamura bulanmış ve ıslak şekilde olan leylek bir müddet sonra uçarak Çiçek'in evinin yanında bulunan Çam Köyü camisinin kubbesine doğru uçmaya çalıştı fakat tekrar yere düştü.
Uçmakta zorlanan leyleğin Caminin kubbesinde yuvası olduğunu daha önceden bilen Çiçek leyleği yuvasına koymak için Düzce İtfaiyesinden yardım istedi.

Olay yerine gelerek leyleği yakalayan itfaiye ekipleri merdivenli asansörle leyleği yuvasının bulunduğu Caminin kubbesine çıkardı. Burada bir müddet bekleyen leylek daha sonra yuvasına yattı.

Leyleği bularak itfaiyeye haber veren Çiçek, leyleği bulduğunda yerde gezdiğini, otomobillerin ezmemesi için kendi evinin önünü aldığını belirtti.

Leyleğin yaralı olduğunu fark ettiklerinde yuvasına çıkarmak için itfaiyeyi aradıklarını söyleyen Çiçek, ''İtfaiyeye haber verdim. Allah razı olsun hemen geldiler ve leyleği yuvasına koydular. Kendilerine gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum'' dedi.

Haber; G. KARDUZ