Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir açılışta yaptığı konuşmada 'Memur ol, yat, uzan, para kazan' ifadesine Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak büyük tepki gösterdi. Çakmak, son yıllarda yetkili ağızlar tarafından gerek öğretmenlerin gerek tüm devlet memurlarının itibarını ayaklar altına alan bu tür açıklamalara şahit olunduğunu söyleyerek, bu açıklamaların maksatlı bir şekilde yapıldığını ve asıl amacın Cumhuriyet tarihinde devlet memurlarının en büyük kazanımı olan iş güvencesini kaldırmak olduğunu düşündüklerini iddia etti.
Çakmak, “ Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan bu açıklama eğitimcisi, sağlıkçısıyla devletin tüm yükünü sırtında taşıyan devlet memurlarımıza yapılmış büyük bir haksızlık ve hakarettir. Biz alandayız ve tüm devlet memurlarının hangi fedakarlıklarla nasıl çalıştıklarını iyi biliyoruz.” Dedi.
Biz bu ülkede kimlerin yatarak para kazandığını, hatta sülalesini zengin ettiğini milletimizin takdirine bıraktıklarını söyleyen Çakmak, “ Bu açıklamalara imza atan Sayın Bakan’ın sorumluluğunda Samsun’un Canik ilçesinde dere yatağına yapılan TOKİ konutlarında yaşanan sel felaketi sonucu 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu konutları bir müteahhit yapmış olsaydı çoktan yapan firmaya ve izin veren belediyeye yargılama başlamış ve cezası verilmişti. Bu olay Japonya’da yaşansa büyük ihtimal bakan intihar eder, herhangi bir batı ülkesinde yaşansa hükümet sallanır ve bakan istifa ederdi. Eğer Sayın Erdoğan Bayraktar biraz ilkeli bir insan olsaydı çoktan bakanlıktan istifa etmişti. Biz devlet memurları olarak işimizi düzgün yapmak için gayretle çalışıyoruz. Herkes işini düzgün yapsın!” ifadelerini kullandı. 

Haber: H. İŞCAN