Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta damacana su markalarında uygunsuzluk tespit edilen firmaları açıkladı. Sağlık bakanlığı tarafından teşhir edilen 15 firma arasında Düzce’de üretilen Kabalak su da vardı.
Konuyla ilgili olarak bugün Fabrika müdürü Ahmet Özdemiroğlu, İstanbul Bölge Sorumlusu Hüseyin Fırat , Kimya Mühendisi Sevin Yörük ve Mali Danışman Emin Kocabıyık basının karşısına geçerek uygunsuzluk raporu ile ilgili açıklama yaptı.
Mali Danışman Emin Kocabıyık yapılan tüm haber ve açıklamaların gerçeğe uygun olmadığını ve konuyla ilgili hukuki süreci başlattıklarını bildirdi.
 Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın piyasa ağına ve markalarına maddi ve manevi büyük zarar verdiğini vurgulayan Kocabıyık, “Yapılan tüm haber ve açıklamaların gerçeğe uygun olmadığı önümüzdeki günlerde belgeleri ile ispat edilecek hukuki süreç hakkında basın yayın organları bilgilendirilecektir.”ifadelerini kullandı.

Tesislerin yasal olarak çalışmaya devam ettiğini ve hiçbir hukuki müeyyide uygulanmadığının altını çizen Kocabıyık, 31 Temmuz 2012 tarihinde alınan numuneye ait sağlık kurulu tarafından düzenlenen uygunluk raporunu da basınla paylaştı.

Haber; S. KAŞKIR