Düzce Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci birleşiminde imarla ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Yaklaşık 3 hafta önce yapılmakta olan Yeni Hastane ile Şehit Ramazan Gel Caddesinin de dahil olduğu D-100 Karayolu'na kadar uzanan bölümde yer alan alanın "Kentsel Dönüşüm Alanı" ilan edildiğini öğrenen ve yerlerini vermek istemeyen Aziziyelilerin itirazları Belediye Meclisinde görüşüldü. Vatandaşların askı süresinde yaptıkları itirazların oy birliğiyle kabul edilmesiyle yapılması düşünülen projeden vazgeçildi.

ÇAKAR: “CENNETEN BİR PARÇA OLACAKTI, İZAH EDEMEDİK”
Konuyla ilgili açıklama yapan MHP’li Meclis Üyesi Özkan Çakar projenin oldukça iyi olduğunu fakat bunu vatandaşa anlatamadıklarını ifade etti. Çakar, konu hakkında “Biz İmar Komisyonu olarak alanı Kentsel Dönüşüm sahası ilan edelim, bunun üzerine yoğunlaşalım. İleriye dönük bir planlama yapalım dedik. Aziziye Mahallesinde çok fazla tepki geldiği iddia edildiği için geri çekilmeye çalışıldı. Ancak biz halkın önünde gitmekle mükellef olanlar pozisyonundayız. Onların göremediklerini görüp onlara bir vizyon katmak adına. Pazaryerinin küçültülerek atıl kısımlarının otopark olarak kullanılmasını günü birlik bir düzeltme olarak görüyorum. Belediyenin planlamalarını yapan firmanın yapmış olduğu taslak ilk çalışma olmasına rağmen çok verimli, çok başarılı bir taslak olmuş. Aziziye Mahallesine cennetten bir parça gibi yeşil alanlar oluşturularak yapılmış. Bunu izah edemediğimiz için itiraz ettiklerini düşünüyorum. Bu doğrultuda ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

KELEŞ: “ÇOK CİDDİ TEPKİLER OLUŞTU”
Çakar’ın bu sözleri üzerine Başkan Keleş, Aziziye’de yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm çalışmasıyla ilgili düşüncelerini dile getirirken bir de itirafta bulundu. Keleş, “Önceki toplantımızda Aziziye’de yapılacak Kentsel Dönüşümün çok kapsamlı olduğunu ve uzun bir olduğunu bugün yapmak istediğimiz pazaryeri revizyonuna yetişmeyeceğini belirterek konuyu erteleyin demiştim. O projenin hazırlanması talimatını da ben vermiştim. Ancak pazaryerinin düzeltilmesi ve daha modern hale getirilmesi konusunda biz karar verebiliriz. Kentsel Dönüşümle ilgili öncelikle bir halk anketi, halk oylaması, projenin halka sunulması gibi işlemlerin yapılması gerekiyordu. Bir anda oldu bittiye gelince doğal olarak Aziziyelilerde ne olduğunu bilmediği için çok ciddi tepkiler oluştu. O yüzden pazaryeri ve Kentsel Dönüşümü birbirinden ayırmaya karar verdik. “ dedi.

Haber:Y.SEVER