Olay, bu sabah saatlerinde Aziziye Mahallesi 1054. Sokak Genç Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sitede faaliyet gösteren bir işletmeci, imar izni olmadan işyerinin duvarını yıkarak, tadilat çalışmalarına başladı.

Sabah büyük bir gürültü ile uyanan site sakinleri, aşağıya inerek işyeri sahibi ve çalışmaları yürüten işçilere tepki gösterdi. İşyerinde yapılan tadilatın yasalara uygun olmadığını söyleyen site sakinleri, durumu Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tutanak tutarak çalışmaları durdurdu.

Konu ile ilgili Öncü mikrofonuna konuşan site sakini Adnan Ceylan, “Sabah büyük bir gürültü ile uyandık. Aşağıya indiğimizde, söz konusu işyerinin duvarının yıkıldığını gördük. Aşağıya inerek duruma tepki gösterdik. Bizim binada hasta olan ve yaşlı insanlarımız var. Bu tadilat çalışması yasalara uygun değil ve İmar Planına aykırı. Bu nedenle yasal hakkımızı arıyoruz. Bu tadilat çalışmasını yaparken de site sakinlerinden izin almadılar. Bu nedenle biz de Düzce Belediyesine şikâyette bulunduk.” dedi.