Milletvekili Fevai Arslan, 17 Ağustos Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede Düzce'nin depremin yaralarını silmeye çalıştığını ifade etti. Arslan, prefabrik bina sorununun çözüme kavuşmaya başladığını vurguladı.

 

BUGÜNDEN YARINA OLACAK BİR ŞEY DEĞİL

Depremin izleri devlet tarafından silinmeye çalışılıyor ve silinmeye de devam ediyor.” diyen Arslan, “Bu, bugünden yarına olacak bir şey değil. Deprem olduğundan itibaren Düzce'ye ve deprem bölgesine hemen hemen her sene yatırımlar devam etmekte ve değişik alanlarda yatırımlar yapılıyor. Bir de depremden kalma biliyorsunuz en son önümüzde önemli görünen depremin izini silemediğimiz bir konu da prefabrik okullardı ve ihtiyacımız olan okulların binalarıydı. Bunu da milli eğitim bakanlarımızın ikisi de bu konuda Düzce'ye büyük destek verdi. Biz bu sene bütün prefabrik okulların ihalelerini yapmak zorundayız. Paraları hazır. Bu bizim depremden kalan çok önemli işlerimizden biriydi. Önümüzde bir hastane inşaatı vardı. İnşaatında kadersizlik oldu. O da yeni bir müteahhide verdi. Çalışmalar başladı. Bunlar devletin yapacağı işlerdi.” diye konuştu.

 

DEVLETİN MÜDAHALE ETME DURUMU YOK

 

Şehir merkezinde depremden kalma enkaz yığınlarına devletin müdahale edemediğini söyleyen Arslan, bu durumun zamanla aşılacağını belirtti.

 

Arslan, “Bir de şehrin içinde depremden kalma arsalar var. Çirkin bir görüntü arz ediyorlar. Hisselerin çok oluşu, kimisinin burada olmamasından dolayı bu görüntüyü vermekte. Bununla ilgili kanun tarafından yapılacak bir şey yok. Şahsi mülkiyettir. Buna devletin müdahale etme durumu yok. Bunun için zaman zaman anlaşmalar oluyor ve yeni çağa uygun yeni inşaatlar çıkıyor. Düzce'de zamanla bunlar aşılacak ve en aza indireceğini inanıyorum.” dedi.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN TASARRUFUDUR

 

Arslan, son günlerde Düzce gündemini meşgul eden çok sık vali değişimleri ile ilgili de konuştu.

 

Sık vali değişiminin halkın gözünde çok iyi değerlendirilmediğini söyleyen Arslan, “İçişleri bakanlığımızın tasarrufudur. Ona yorum yapmak bize düşmez. Devlette devamlılık vardır. Valilerin değişmesi ile hizmetlerin geri kalacağı gibi bir düşünce insanımızda hasıl olmasın. Devlet işini devam ettirir. Vekaleten bakan arkadaşlar da asil gibi hareket ederler. Devletin işi geri de kalmaz.” şeklinde konuştu.

29 Ağustos'ta Düzce'ye gelecek olan Orman ve Su işleri Vakanı Veysel Eroğlu'nun programının netleşmediğini ifade eden Arslan, Eroğlu'nun Düzce'ye ayrı bir önem verdiğini belirtti.

 

Arslan, “Şuanda program netleşmedi, Düzce'ye ayrı bir hassasiyeti var. Bizi yatırımlar da kırmaz. Veysel hocamızın ayrı bir değeri vardır. Türkiye'de il ölçeğinde hiçbir yere vermediği ödeneği vermiştir. Bu konuda hassasiyetine de teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber; S. KAŞKIR