Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısının giderek arttığı Düzce'de, yabancıların çalışma izinlerine yönelik bilgilendirme yapıldı. Valilik'ten yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren kanunla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulan Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün Düzce'de teşkilatlanması olmadığını belirterek, çalışma izni almak isteyen yabancılar ve sığınmacıların izlemesi gereken yollar aktarıldı. 

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne
Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün il bazındaki görevini Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'nin üstlendiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Bu anlamda ilimizde bu hususta oluşan bilgi ve belge talepleri il müdürlüğümüzce karşılanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi (ÇSGİM) Alo 170 aracılığı ile de çalışma mevzuatına ilişkin bilgi talepleri karşılanacaktır." 

KADİM'den de destek alınabilecek
Düzce'de bulunan geçici koruma statüsündeki yabancıların, mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde çalışmaları için çalışma izni almalarına gerek olmadığı vurgulanırken, "Bu kişilerin Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne çalışma izni muafiyeti başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. İlimizde bulunan yabancıların ve bu yabancıları istihdam etmek isteyen işverenlerimizin destek alınabilecekleri bir diğer vasıta da Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulmuş olan Kardeşlik, Akrabalık, Dayanışma ve İletişim Merkezi (KADİM)'dir. Merkezimiz tarafından danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti verilecektir."