Jandarma Teşkilatı kuruluşunun 177. yılı kutlamaları, Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Askeri Erkanın katıldığı tören, çelenk sunumu ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi. Ardından kutlamalar Düzce İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam etti.


Hava muhalefetine karşın sekteye uğramayan kutlamalara Vali Ali Fidan başta olmak üzere Düzce protokolü hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı.


“Daha da güçlendirmek hedefindeyiz”

Güvenir, “ Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma genel komutanlığı kuruluşundan bu yana yüce milletimizin engin sevgisine mazhar olmuş, Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ve kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, bu teveccühü göre hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek hedefindeyiz.” dedi.

Güvenir, Jandarma teşkilatının halkın güven ve huzurunu sağlamak maksadıyla başta teröristle mücadele olmak üzere suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği her koşulda hizmet yapacak şekilde kendini sürekli yenilediğini de sözlerine ekledi.


“Her Geçen Gün Gücüne Güç Katmaktadır”

Vali Ali Fidan törende yaptığı konuşmasında 177. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Fidan, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunmasına yönelik olarak bölücü ve yıkıcı akım ve eylemlere karşı azim ve kararlılıkla mücadele eden jandarmamız görevlerinin ifasında gösterdiği kararlılık, nitelikli insan kaynağı ve halkımızla bütünleşmiş çağdaş hizmet anlayışıyla her geçen gün daha da gelişmekte, gücüne güç katmaktadır. Yurdumuzun en ücra köşelerinde görev yapan önleyici kolluk hizmetlerinin yanı sıra  mülki adli ve askeri bir çok görevi yerine getiren, ülkemizin güvenliği asayişinin sağlanması ve halkımızın huzuru için yeri geldiğinde canını feda etmekten çekinmeden fedakarca görev yapan jandarma  personelinin bu mücadelesi daima  milletimizin sevgi güven ve takdirine mazhar olmuştur.”dedi.



Konuşmaların ardından suçluyu tespit etmek, suça iştirak edenlerin iz takibini yapmak ve kaybolan şahısları aramak için eğitilen Jandarma İz Takip köpeğinin şovu sergilendi. Kokladığı ceket üzerinden Jandarma Komutanlığı bahçesinde saklanan bir kişiyi kısa sürede bulan İz takip köpeği tam not aldı.


Törende Jandarma Teşkilatı'nın 177. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, jandarmaya ait araç teçhizatların bulunduğu stantların gezilmesiyle sona erdi.

HABER;S.Kaşkır