"Büyük bir özveriyle çalışıyorlar"
Huzur ve güvenliği temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük bir fedakarlık ve
özveriyle hizmet veren Jandarma Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadeleri kullandı: "Milletimizin huzur ve güveni, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması için emniyet ve asayişin temininde büyük bir özveriyle çalışan Jandarma Teşkilatı'mızın 178. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Sorumluluk alanının büyüklüğüne karşın, yurdun her köşesinde insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir ve kaliteli hizmet sunma vizyonu ile hareket eden Jandarma Teşkilatı'mız saygın, başarılı bir kolluk kuvvetimizdir.
Şerefli bir geçmişe sahip olan bu güzide teşkilat, yetişmiş insan gücü, yüksek donanım düzeyi ve çağdaş görev anlayışı ile üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle daima milletimizin sevgisine ve desteğine mazhar olmuştur." 

"Jandarma Teşkilatı'mız her zaman halkla iç içe"
Dağlı mesajını şu ifadelerle sürdürdü: "Modernizasyon ve yeniden yapılanma çalışmalarına öncelik veren, iyi eğitimli, disiplinli, donanımlı, fedakâr personeliyle bizleri her zaman gururlandıran Jandarma Teşkilatı'mız, kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarıyla vatandaşlarımızın huzur ve refahının sağlanmasında önemli rol üstlenmiştir. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Düzce ilimizde de halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasını sağlamak adına fedakârca görev yapan Jandarma Teşkilatı'mız, her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Gerek güvenliğin sağlanmasında, gerekse suç ve suçluyla mücadele edilmesinde jandarmaya desteğini esirgemeyen saygıdeğer Düzce halkına, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan, yüksek vazife anlayışı içinde ve insan haklarına saygılı bir şekilde görev ifa eden, tüm teşkilat mensuplarının kuruluş gününü kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum. Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken, gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum."

Jandarmamız yüksek vazife bilinciyle gayret göstermektedir
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş yıldönümü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kurulduğu günden bu yana ülkemizin her köşesinde kamu düzeninin korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, milletimizin huzuru, asayişin devamı ve vatan topraklarının korunması için fedakarca hizmet vermektedir. Jandarmamız yıllardır bölücü teröre karşı büyük mücadele yürütmekte, teşkilatın bütün mensupları teröre karşı verilen bu kararlı mücadeledeki özverisinin yanı sıra görev alanına giren konularda üstün hizmetleriyle gece gündüz demeden, yüksek vazife bilinciyle gayret göstermektedir. Disiplini,  eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada, milletinin ve devletinin gücü ve teminatı olan Jandarma Teşkilatımızın, güçlü yapısıyla gurur duyuyor, görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı bilinçle ve kararlılıkla sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle Jandarma Genel Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.“

Bölünmez bütünlüğümüzün en büyük teminatı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Jandarma teşkilatının 178. Yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Keleş, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizin büyük bir bölümünün emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenliğini temin eden Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatlarından biri olan Jandarma Teşkilatı, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Türk Jandarma Teşkilatımızın 178'inci kuruluş yıldönümünü içten dileklerimle kutluyor, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve tazimle; kahraman gazi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, teşkilat mensuplarına fedakâr aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum”

Haber:C.ÜSTÜNER