Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun dün yapması beklenen ziyaret bugün gerçekleşti. Kocaeli ve Sakarya ziyaretleri nedeni ile bir gün gecikmeli olarak Düzce'ye ziyaret eden Kalyoncu'nun ilk durağı İl Alay Komutanlığı oldu. Burada kısa süreli kalan Kalyoncu, daha sonra Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun ziyareti öncesi Valilik önünde hummalı bir çalışma vardı.

Yere kırmızı halı serilirken halının tozları sık sık elektrikli süpürgesiyle alındı. İçeri girmek isteyen vatandaşlar da halıya basmaması için sürekli uyarılarda bulunuldu.

Bazıları da halıya basmamak için üzerinden atlamak zorunda kaldı. Vali Vasip Şahin de dışarıya çıkarak yapılan hazırlıkları inceledi.

Vali Şahin ve yetkililerin polis tören mangasıyla karşıladığı Orgeneral Kalyoncu, valilik şeref defterini imzaladı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın logosunun bulunduğu şilti Vali Şahin'e takdim etti.

Vali Vasip Şahin’de kalyoncuya ebru tablosu hediye etti. Ziyaret basına kapalı şekilde devam etti.

Vali Şahin, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Orgeneral Kalyoncu'nun rutin bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Komutanımızın ziyareti jandarma birliklerini genel bir denetleme amaçlıydı. Ziyaret, sadece nezaket ziyaretiydi. İlimiz hakkında bir takım bilgiler verdim. Hem asayiş hem de genel durumlarla ilgili karşılıklı görüşmelerde bulunduk" dedi.

 

Orgeneral Kalyoncu, valilik ziyaretinin ardından Düzce'den ayrıldı.