Bayram tatillerinde en çok kaza dönüş yolculuğunda yaşanıyor. Bayramlara gölge düşüren kazaların önüne geçmek adına tatilden günler önce uzmanlar tarafından yapılan uyarıların yanı sıra güvenlik güçleri tarafından da yollarda denetimler sıklaştırıldı.


Bu doğrultuda Kurban Bayramı tatilinin son gününde Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerince örnek bir uygulamaya imza atıldı. Tatillerini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolunda oluşturduğu yoğunluk dolayısıyla kontroller gerçekleştiren ekipler, sürücü ve yolculara hayati uyarılarda bulundu.




Direksiyon başında cep telefonu kullanılmaması, emniyet kemeri takılması, hız sınırlarına uyulması ve dikkatli araç kullanılması yönünde hem sözlü hem de broşürlü bilgilendirmelerde bulunan jandarma ekiplerinin minik yolculara bir de sürprizi vardı. Aileleri ile evlerine doğru yolculuk yapan çocukların eğitici hediyelerle yüzleri güldü. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından özel olarak hazırlatılan yap-boz ve cetvel şeklindeki kitap ayraçlarını alan çocuklar asker abilerine teşekkür ederken, trafik ekipleri de dönüş yolundaki tatilcilere, kazasız bir yolculuk temennisiyle "Hayırlı yolculuklar" diledi.