15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü’ne mensup asker kılığına bürünmüş bir grup hain tarafından milletin iradesine darbe vurulmaya kalkışılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. Örgüt üyesi olduğu tespit edilen çok sayıda askerin yargılamasına devam edilirken ordunun da bu illetten temizlenme çalışmalarına devam ediliyor.

Hain darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılın ardından İl Jandarma Komutanlığı yaptığı yazılı basın açıklaması ile Jandarma Teşkilatının herhangi bir örgütün güdümünde değil yalnızca milletinin hizmetinde bir teşkilat olduğunu belirtti.

Herhangi bir örgütün veya şahsın güdümünde değil milletin emrindeyiz
Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı durarak, darbe girişiminin akamete uğramasında emeği geçen Jandarma Teşkilatımızın güzide mensupları, herhangi bir örgütün veya şahsın güdümünde değil milletinin emrinde bir kolluk kuvvetinin mensupları olduklarını bir kez daha göstermiştir.

Jandarma Genel Komutanlığı bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletine gönülden bağlı, milletinin emrinde görev yapmaya devam edecek ve milletine göz diken tüm hain odaklarla ve her türlü terör örgütü ile mücadelesini sürdürme azim ve kararlılığı içerisinde olacaktır.”

Haber: Ö. YILMAZ