Jandarma Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıl dönümü kutlamaları saat 09.30 Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, askeri erkan ve emniyet güçlerinin katılımıyla Anıtpark Meydanında gerçekleşen kutlama programında, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ’ın tören programını arz etmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.





İl Jandarma Alay Komutanı Özdemir Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Kutlama programı saat 11.00’da İl Jandarma Komutanlığı’nda devam etti.



Programa Vali Zülkif Dağlı, Vali Yardımcıları, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve bazı İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Şube Müdürleri, Baro Başkanı Azade Ay, İl Müftüsü Selami Emen katılırken siyasi parti olarak sadece Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez yer aldı.


“Gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden”
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Özdemir, şunları söyledi:

“Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk Milleti’nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.”

Jandarma konulu şiir yarışmasında 1’inci seçilen İsmet Paşa Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Erdoğan Ayvenli ve kompozisyon yarışmasında 1’inci olan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Umut Özçelik eserlerini okudu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediye ve plaketleri verildi. İz Takip Köpeği 5 buçuk yaşındaki ‘Ekin’in sergilediği gösteri büyük beğeni topladı. Ekin, bir askerin kepini koklayarak kaybolduğu yeri başarılı bir şekilde buldu. Program halk oyunlarının sergilenmesi ve Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile devam etti.









Özdemir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya Jandarma Anı Şilti takdim etmesinden sonra tüm protokol üyeleri ile birlikte Jandarma’nın kuruluşunun 178. yıldönümü anısına çam fidanı dikildi. Programda son olarak protokol üyeleri resim ve silah sergisini gezerek jandarmanın kullandığı araçlar tanıtıldı.









Haber:Ö.YILMAZ