Haber ekiplerimize yapılan saldırıyla ilgili olarak CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan telefon yoluyla geçmiş olsun dileklerini ileterek yayımladıkları mesaj ile saldırıyı kınadı.

Kılıçdaroğlu'nun mesajını getirdiler
Haber ekibimizin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafından darp edilmesi üzerine CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve beraberindeki ekip kanalımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Selamlar Köyü’nü ziyareti sırasında yaşadığı saldırıyı görüntüleyen ekibimizin korumalarınca darp edilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, il yönetimi aracığıyla özürlerini iletti. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Başkan Yardımcısı Vildan Cemşit ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Öztürk, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kanalımıza ziyarette bulunarak yaşananlardan dolayı özürlerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü ve mesajını getiren heyet saldırıyı talihsizlik olarak nitelerken saldırıya uğrayan çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

MHP'den geçmiş olsun telefonu
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz, saldırıya uğrayan Öncü TV Genel Yayın Yönetmeni Mukadder Deveci’ye telefon yoluyla yaşadığı olaydan duyduğu üzüntüye dile getirerek şahsına ve saldırıya uğrayan çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gazeteciler Cemiyeti: Olay üzücü ve düşündürücü
Öncü TV Haber ekibine yapılan saldırıya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan tepkisini “Engellemeyle tartaklamayla darpla gerçekler örtülemez. Halkın haber alma hakkının gasp edilmesi, engellenmesi ve görüntülere el konulmasını esefle kınıyorum” sözleriyle dile getirdi.    

Haber amaçlı görüntü almak için görev yapan Öncü TV Haber ekibine korumalar tarafından yapılan saldırıyı “üzücü ve düşündürücü” olarak yorumlayan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan: “Olayın ana muhalefet partisi genel başkanı önünde sergilenmesi de düşündürücü. Olay üzücü, mesleki açıdan da bir hayli düşündürücü… Gazetecinin asli görevi olayı olduğu gibi görüntüleyerek kamuoyuna duyurmaktır. Böyle bir görevin yerine getirilmesinin engellenmesi kabul edilemez bir davranıştır. Ülkemizin huzur ve sükunete ihtiyacı olduğu bir dönemde basının bu tür engellemelere maruz kalması üzücüdür. Olayı şiddetle kınıyor bu tür olayların son bulmasını diliyorum.” 

Türk Kızılayı Genel Merkez Üyesi Dilber'den geçmiş olsun ziyareti
Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Avukat Ali Dilber Öncü TV’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Haber: Ö. YILMAZ