Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan 'Atlı Zabıta Birliği'nin hizmet süresi bir kaç günle sınırlı kaldı. Geçtiğimiz haziran ayında göreve başlayan ve Melensu Park'ta hizmet vereceği açıklanan atlı zabıtaları haftalardır gören yok.

Düzce'nin ilk 'Atlı Zabıta Birliği', 24 Haziran Seçimleri'ne günler kala Melensu Park'ta düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılmıştı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Öncü TV'de katıldığı Günün Konuğu programında "Atlı Zabıta" projesine ilişkin yaptığı açıklamada, zabıta biriminde duyulan ihtiyacı atlı bir birlikle çözme yoluna gittiklerini ve bunun Düzce’de bir ilk olma özelliği taşıdığını vurgulamıştı.

Türkiye'de ilk kez Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 'Atlı Zabıta Birliği'nin sayılı illerde bulunduğunu ve bu illerden birisinin de Düzce olduğunu söyleyen Başkan Ay, Atlı Zabıta Projesi’nin Melensu Park açılışı ile hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Melensu Park'ın kısmi açılışı sırasında ilk defa kamuoyuna tanıtılan atlı zabıtaları adeta bir daha gören olmadı. Çevre kirliliği ve sosyal donatılara verilen zararlarla sık sık haberlere konu olan Melensu Park'ta önemli bir ihtiyaç olan "denetimi" sağlaması beklenirken, haftalardır ortalarda görülmeyen atlı zabıtalar için projenin rafa kalktığı konuşulmaya başlandı. Şimdi gözler resmi açıklama için Düzce Belediyesi'nde...
C. ÜSTÜNER