Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile bu yıl ikinci kez düzenlenen “Düzce Kabağı ve Kestanesi Şenliği” hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.

Kabaktan yapılan çorba, tatlı, kabak ve börek gibi birçok lezzetin yanı sıra hediyelik eşyaların da sergilendiği stantlara çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların da büyük ilgi gösterdi.
Kabaktan elde edilen birçok yiyeceği ilk kez gören ve tadan kadınlar, alışveriş yaparken, çok beğendikleri lezzetlerin tariflerini almadan geçmedi. Düzce’nin kestanesinin de sergilendiği şenliğin ikinci gününde Düzce Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber ile Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Hanife Gür de ziyaretçilerle yakından ilgilendi.




“Şenlikten elde edilecek gelir sokak hayvanlarına”

Festivalde stant açan aynı zamanda Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi olan Didem Aksoy, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Şenlikten elde edilecek gelir, sokak hayvanlarımıza yiyecek ve barınak yapımında harcanacak. Halkımızın sokak hayvanlarına ilgili olmasını bekliyoruz.”

İhtiyaç sahibi çocuklara destek olacaklar
Düzce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Canan Çağatay Öncü Haber mikrofonlarına şöyle konuştu:  “Bu tür etkinliklerden ve bağışlardan elde edilen gelirlerle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olduklarını belirtti. Yardıma ihtiyacı olan, ekonomik sıkıntılar içerisinde bulunan öğrenci ve velilerine yardımlar yapıyoruz. Bu festival sayesinde kendimizi tanıtıyoruz.”  




Derece giren öğrencilere ödülleri verildi

Öte yandan festival kapsamında ilk okul ve orta okullar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Şef Zafer Çakmak şunları söyledi : Yaklaşık bu işte 29 yıldır bu sektördeyim, yemek sektöründeyim. Bir 15 – 20 yılım turizm otelcilikte geçti. Tabi memleketimize Düzce’ye döndük. Güzel Düzce’mize bu dekorları bu sunumları,  yapmaya devam ediyoruz. Bu sene Düzce’mizde ikincisi düzenlenen, kabak ve kestane festivali adı altında, bizimde bir katkımız olsun istedik. Düzce öğretmen evi olarak, burada bir stant açtık, hem görsel olarak hem de tat kabağımızı kardeşlerimize göstermiş  olduk.
 
 


Resim yarışması düzenlendi.
2. si düzenlenen Düzce kabağı ve Kestane şenliği kapsamında ilk okul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı resim sergisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.