Bugün Ramazan Bayramı arifesi olması dolayısıyla köy ve şehir mezarlıkları da doldu taştı. Düzce Şehir Mezarlığı’nda vatandaşlar yakınlarının mezarlarını temizleyerek bayram ziyaretine hazır hale getirdi. Kimileri ise kaybettiği yakınlarının başında dualar etti.

“Yine bayram geldi, yanımızda olsun isterdik”
2001 yılında Kıbrıs’ta elim bir kaza sonucu şehit olan oğlu Ali Koç’un mezarı başında dualar eden şehit babası Ahmet koç duygu ve düşüncelerini haber merkezimizle paylaştı.

Şehit babası Ahmet Koç, “Hemen her hafta geliyoruz. Maneviyat olarak güzel bir his ama acısı hala taze içimizde. Unutmak mümkün değil. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Tek tesellimiz şehit olmuş olması. Yine bayram geldi yanımızda olmasını isterdik. Dört oğlumun üçüncüsü bu. Kıbrıs’ta kaza sonucu şehit oldu.”dedi.

“4 oğlumu da birbirinden ayırmıyorum”
Şehit Ali Koç’un annesi Huriye Koç ise şehit annesi olmanın mutluluk verici olduğunu ancak acısının da hala taze olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Ben bayramlarda diğer çocuklarımla fotoğraf çektirirken bu oğlumun fotoğrafını yanıma alıyorum dördüyle bir fotoğraf çektiriyorum. Diğer evlatlarımdan ayırmıyorum bu oğlumu da. Şehit annesi olduğum için çok mutluyum ama Allah kimsenin başına evlat acısını vermesin. Ben evladımın acısını duyduğumda dünyam başıma yıkıldı sandım Allah şimdikilere sabır versin o şehit anne-babalarına. Allah öbür dünyada karşıma getirir inşallah.”

“Ayrılık çok zor”
İki yıl önce kaybettiği eşinin mezarını temizlemeye gelen bir ziyaretçi ise şu ifadelerde bulundu:

“15 Ağustos’ta eşimi kaybedeli iki sene oluyor. Felç olduktan sonra vefat etti. Biz de geldik mezarını temizlemeye. Allah kimsenin başına vermesin çok zor. Ayrılık çok zor.”

“Rahat yatıyor Rahmetli Selahattin Efendi”
On yıl önce kaybettiği eşinin acısını hala ilk günkü gibi yaşayan Sevcan Yücel gözyaşı dökerek eşinin mezarını temizlediği sırada duygularını şu cümlelerle aktardı:

“Eşim öleli 10 yıl oldu. Allah rahmet eylesin. Çok mutluyduk. 19 yaşımda evlendim. Otururken bile elini omzuma atıp öyle otururdu. Çok mutluydum ben. On yıl oldun öleli şimdi ben 78 yaşındayım. Çok zor ondan ayrı kalmak. Torunlarım da var kızlarım da var ama bunun için ben evimden çıkıp hiçbir yere gitmiyorum o bana öyle söyledi. ‘Evimi bırakma’ dedi. Çok özlüyorum. Sabah kalkıyorum ağlıyorum, akşam yatıyorum ağlıyorum. Keşke bana acı bir laf söyleseydi de mutsuz olsaydık. Çocuklarıma yemek yedirmezdim işten gelecek de birlikte yemek yiyeceğiz diye. Rahat yatıyor Rahmetli Selahattin Efendi. Evi olmayan çocuklarına ev aldı. Rahat yatıyor şimdi burada.”

Haber: Ö. YILMAZ