Düzce'de başlatılan mücadele seferberliğine karşın madde bağımlılığının ürkütücü boyutlara ulaşması alınan tedbirler yeterli mi? sorusunu gündeme taşıyor. Özellikle bonzainin pençesine düşen gençlerin sokaklarda baygın vaziyetteki halinin ekranlara yansıması durumun vehametini en açık şekilde gözler önüne seriyor. Artık ilkokul çağlarına kadar düşen uyuşturucu kullanımına 'dur' denmesi adına yürütülen çalışmalara rağmen kullanımı ve satışındaki artış yeni önlemler alınması gerekliliğini gösteriyor. Son dönemde uyuşturucu vakalarındaki yükselme üzerine ilgili kurum müdürlerine toplayan Vali Ali İhsan Su çalışmaları gözden geçirdi.

 

 

Uzun bir aranın ardından Düzce Valiliği’nde düzenlenen uyuşturucuyla mücadele toplantısında vatandaşların uyuşturucudan korunmasına yönelik yapılacak çalışmalar konuşuldu. Vali Ali İhsan Su toplantıda, Sağlık Müdürlüğü, RAM Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülükle birlikte uyuşturucuyla yapacakları çalışmalarla ilgili konuları burada gözden geçireceklerini ifade etti. Basına kapalı yapılan toplantı öncesi konuşan Vali Ali İhsan Su, uyuşturucuyla mücadelenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Hükümetimiz çok ciddi tedbirler alıyor. Bizlerde aynı paralelde bu tedbirleri uyguluyoruz.” dedi.

 


UYUŞTURUCUYLA MÜCADELENİN VERİLERİNİ PAYLAŞTI

 


Vali Su, güvenlik güçlerinin çalışmalarını verilerle açıkladı. Su, “Güvenlik kuvvetlerimizle yapılan çalışmalarda çok önemli başarılar elde ettik. 2014 yılı içerisinde emniyet ve jandarma birimlerinin toplam olarak yaptığı çalışmalar sonucunda 196 kilogram esrar, 6 bin 894 kök kenevir, 1400 adet extacy hap, 1731 gram bonzai, 185 kilogram eroin ele geçirilmiştir. Biz bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Bu tür suçları işleyenlerin yakalanması yönünde emniyet ve jandarma ekiplerimiz gerekli çalışmaları devam ettiriyor.” dedi.

 


Vali Su, çalışmaların farklı alanlarda yapıldığını aktardı. “2014 yılında yine eğitime önem vermeye çalıştık. Okullarımızda, camilerimizde, mahallelerimizde farklı alanlarda eğitim faaliyetleri gerçekleştirdik. 2014 yılında Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) kapsamında 4 bin 074 öğrenci, 720 anne-babayla temas kurularak bilgilendirilmeleri sağlanmıştır.”

 

METRUK BİNALARA YÖNELİK UYGULAMADAN SÖZ ETTİ

 


Düzce’de uyuşturucunun kullanım alanları haline dönüşen metruk binalarla ilgili Su, yapılan uygulamalardan söz etti. “Binalar 11 bin 32 defa kontrol edilerek bina içi veya çevresindeki 252 şahıs incelemeden geçirilmiştir. 66 şahısla ilgili de işlem yapılmıştır. Biz bundan sonrada bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

Vali Ali İhsan Su, uyuşturucuyla daha aktif mücadele edebilmek ve önleyebilmek için eğitime ağırlık vereceklerini kaydetti. “Toplantımızda alacağımız kararlar doğrultusunda tüm velilere ulaşarak onların bu konuda bilinçlenmesini ve eğitim almasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin yeniden bilgilendirilmesi için çalışmalar yapacağız. Özellikle fabrikalarda oralarda çalışan vatandaşlarımızla görüşerek onların bu konuda bilgi sahibi olması için çalışacağız.”

 

ÇOCUKLARIMIZI TAKİP EDELİM

 


Vali Su, son olarak ailelere seslendi: “Bizim arzumuz, nesillerimizin sağlıklı olarak yetişmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmasıdır. Onları spora yönlendirmek onları bu alışkanlıklardan uzak tutacak çeşitli aktiveler yapmakta en önemli hizmetlerden olacağını düşünüyoruz. Anne ve babalara sesleniyorum. çocuklarımızı takip edelim.”

Haber;Y.SEVER