Kabe çevresindeki genişletme çalışmaları sebebiyle Suudi Arabistan, tüm ülkelerin kontenjanından yüzde 20 indirim yapmayı kararlaştırdı. Buna göre Türkiye'den de bu yıl 14 bin 800 adayın Hacca gidemeyeceği açıklanmıştı.

 

Bu kararın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı kutsal topraklara gitmeye hak kazananlara gönüllü erteleme çağrısı yaptı.

 

Düzce'de de yapılan bu çağrıya 13 hacı adayı olumlu cevap verdi. Gönüllü olarak hac vazifesinden vazgeçenlerin dilekçeleri 15-19 temmuz 2013 tarihleri arasında alınarak hakları 2014 yılına devredildi.

 

Bu yıl hacca gidecek olan 360 hacı adayından kimlerin kutsal topraklara gitme hakkını kaybedip kaybetmeyeceği ise 24 Temmuz'da çekilecek kura ile belirlenecek.

 

Gönüllü olarak haccını önümüzdeki yıla erteleyenler ile kurada belirlenecek hacı adayları, gelecek yıl kurasız olarak, aynı kategoride gitmeleri halinde de bu yılın ücretiyle Hacca gidebilecekler.

 

Bu yıl Hacca gidemeyecek adaylar, bankalara yatırdıkları ücretlerini, dekontları ile 16 Ağustos'a kadar geri alabilecekler.

Asıl hac kaydı yaptırıpta kurada çıkmayanların hakları da 2014 yılına devredilecek.