6 okul ihale edildi ama...

Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından yıkılan ya da kullanılmayacak durumda olan okulların yerine prefabrike okullar yapıldı. Aradan 14 yıl geçmesine ve prefabrik okullar miyadını çoktan doldurmasına rağmen kullanılmaya devam ederken, Düzce Milletvekillerinin girişimleri ile yeni binaların yapılması için İl Özel İdaresine ödenek aktarılmıştı.

Ödeneğin aktarılmasının ardından il genelindeki prefabrik okulların yerine kalıcı okul binalarının yapılması için 6 okulun ihalesi yapılmış; Düzce İl Özel İdaresi tarafından Sancaklar, Şehit Yalçın Güzeller, Gümüşpınar, Necmi Hoşver, Kaynaşlı Sarıçökek ve Atatürk İlköğretim okullarının ihalesi gerçekleştirilmişti. Ancak ihalesi gerçekleştirilen okullar için hala kazma vurulmadı.

Başbakan talimat verdi

Düzce'nin neredeyse 20 yıllık ayıbı kültür merkezi inşaatı da makus talihini kırmayan yatırımlardan biri.Şıralık Mahallesi’nde bulunan ve yapımı yılan hikayesine dönen Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e talimat verdi.Kültür merkezi yıllarca belediye ile bakanlık arasında gitti geldi sonunda binayı tamamlamak için yeterli ekonomik gücü bulunmayan belediye inşaatı bakanlığa devir etti. Ancak bakanlıktan da ses çıkmayınca son olarak konuyu başbakana ileten siyasiler, başbakandan kültür ve turizm bakanı Ömer Çelik'e talimat verdiğini müjdeledi. Bakanlığın bildiği ve harekete geçmediği bir konuda yine talimat verilmesi ne kadar etkili olacak bilinmez ancak 20 yıllık inşaat bu yıl da bitecek gibi görünmüyor.

İhale edileli günler oldu

2010 yılından bu yana Düzce'nin kanayan yarası haline gelen ve müteahhit kurbanı olan devlet hastanesi inşaatında da hareket yok. Geçtiğimiz ay, müteahhit firma ile anlaşma fes edildi yeni ihale yapıldı ve başka müteahhit işi aldı ancak 300 yataklı hastane inşaatı da yaprak kımıldamayan inşaatlardan biri oldu. Yeni müteahhit firmaya yer teslimi yapılarak yıl sonuna kadar hastanenin bitirlmesi planlanıyor ancak, yer yer demirleri paslanmaya ve çürümeye başlayan hastane inşaatının da akıbeti hiç iyi görülmüyor. 

Haber: H. İŞCAN