Türkiye’de kaçak elektrik kullanımının haritası çıkarıldı. Yapılan araştırmaya göre en fazla kaçak elektriği doğu ve güney doğu illeri kullanırken Düzce bu araştırmada en fazla kaçak elektrik kullanan iller arasında 37. Sırada yer aldı. sıralamaya bakıldığında kaçak elektrik kullanan birinci ilin Mardin olduğu görülürken unun Şırnak, Batman, Diyarbakır ve Hakkari izliyor. Düzce ise satın aldığı toplam 610 milyon 698 bin 413 kilovatsaat enerjinin kaçak kullanılmasında 37. Sırada yer alıyor. Kaçak elektriğin kullanımı ile ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Taner Yıldız, "Kayıp kaçağın faturasını 2015'e kadar herkes eşit ödeyecek" şeklinde açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "İster İstanbul'da, ister Hakkari'de, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun, onlar havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor" dedi. 

"Bu iddianın ötesinde, ulusal tarife dediğimiz bir mekanizma var. İki temel tercih yapılıyor dünyada. Ya bölgesel tarife ya da ulusal tarife. Bölgesel tarifede, o bölgedeki müşterilerin, abonelerin bütün kayıp kaçakları bir havuzda toplanıyor ve o bölge için bir tarife oluşuyor. Türkiye 2015 yılına kadar ulusal tarifeyi tercih etti.” şeklinde konuşan Yıldız, “Benim istirhamım şudur; tabii ki kanun var, yönetmelik var, mevzuat var, ikincil mevzuatlar var. Biz bunları düzenledik. Bu hem kul hakkıdır, hem devlet hakkıdır. Hangi bölgeden olursa olsun kimsenin kaçak elektrik kullanmaması lazım.” Dedi.

Haber; R. BAL