Bundan sonra laf dinleme döneminin bittiğini belirten Erdoğan, "Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu gibi bunlara yönelik yetkiyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na alacağız. Bu binaları yıkmayanlara sormadan bu binaları kamulaştırıp biz yıkacağız. Karşılığı neyse vereceğiz. Bedeli ne olursa olsun, oy verirmiş vermezmiş, bunu yapacağız. Bunu defalarca yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır." dedi.

Deprem eylem planını açıklayan Başbakan Erdoğan "Bedeli ne olursa olsun, oy verirmiş vermezmiş bunları dinlemeyeceğiz artık. Bu tabloları defaatle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek daha hayırlıdır" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında bina yapımında belediyelerin, müteahhitlerin ve denetim elemanlarının ihmallerinin cinayetle eşanlamlı olduğunu belirterek büyük deprem eylem planını açıkladı.Erdoğan özetle şunları söyledi:

Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu, bunlara yönelik gerekirse yetkiyi tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na alacağız. Bu tür binalarını değiştirmeyen, bunları yıkmayanlara sormadan kamulaştırmasını yapacak ve bu binaları biz yıkacağız. Bedeli ne olursa olsun, oy verirmiş vermezmiş biz bunları dinlemeyeceğiz artık. Çünkü bu tabloları defaatle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır. Malzemenin ne kadar kalitesiz olduğunu, betonun kuma dönüştüğünü, zemin kattaki beton kolonların zayıflığını ya da kesilmesinden dolayı bütün bir binanın ve içindekilerin acı fatura ödediğini görüyorsunuz. Belediyeler de müteahhitler de denetim elemanları da bu ihmallerin cinayetle eşanlamlı olduğunu artık görmek durumundadır.

Haber; H.İŞCAN