1999 yılında kısa aralıklarla asrın iki büyük felaketine maruz kalan Düzce her nerede olursa olsun bir Deprem haberi duyduğunda aynı korkuyu hissediyor, son olarak Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem ve 60 civarında can kaybı ile bir o kadar yaralının olması Düzce'liyi derinden üzdü, bu deprem insanın aklına olası İstanbul depremini ve Düzce'ye etkilerini getiriyor, Düzce'de yüzlerce orta hasarlı bina onarım bekliyor onarımı yapılanlar ne kadar sağlam ve yeniden yapılanma konusunda düzcenin durumu nedir?
Bu soruları cevaplandıran Belediye Başkanı İsmail Bayram öncelikle hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında bizde yaşadığımız için oradaki vatandaşlarımızın acılarını çok iyi anlıyoruz ve Devletimiz tarafından yaraların kısa zamanda sarılmasını sağlayacağına inanıyorum dedi. 
Bizim bu konuda tecrübelerimiz olduğu için hayatın daha düzenli devamı adına Belediye, Vali'lik ve Kızılay olarak gerekli olan tedbir amaçlı çalışmaları sürdürüyoruz Kızılay Batı Karadeniz Afet Bölge Lojistik Merkezi ilimiz için büyük bir şans dedi.
Düzce için imar değişiklikleri olumlu anlamda faydalı olacak vatandaşlarımız imar konusunda itibar etmeli kaçak ve plansız yapı yapmamalı kaçak yapı işini düzce'de bitirmeliyiz diye konuştu. 
Onarımı yapılamayan yüzlerce orta hasarlı binanın Düzce için oluşturduğu büyük tehlikeyi sorduğumuz Bayram bunların bir kısmı mahkemelik bir kısmı anlaşamıyorlar süre uzatımı nedeniyle bu günlere gelindi ve yeniden süre uzatımıda sözkonusu bu binalar Düzce için endişe verici bir durum dedi.