Gerekli olan tek şey güç birliği
 
Düzce'ye bir bakan yardımcısı kazandırmak zor değil! Gerekli olan tek şey güç birliği... Bunun için Düzce'deki iktidar temsilcilerinin liderliğinde toplanacak sivil toplum örgütleri Ankara yollarını aşındırmalı... Bakanlık beklentisi boş çıksa da önemli yetkileri barındıran bakan yardımcılığı aynı değerde önem kazanıyor. Düzce çıkarları için her zaman "omuz omuza" vermeye hazır olduklarını dillendiren STK'ların bu kez tuttuğunu koparması bekleniyor.
 
Bu makam Düzce'ye uzak değil
 
İlk kez bakanlık için güç birliği yapan ancak etkili çalışamama sonucu amaçlarına ulaşamayan önde gelen sivil toplum örgütlerinin milletvekilleri ve teşkilatın desteği ile bu kez hakedileni Düzce'ye kazandırması uzak durmuyor.
 
Bir isimde uzlaşı sağlanmalı
 
Bunun için ilk olarak bu makama yakışacak, bilgi, beceri ve tecrübeleriyle koltuğunu dolduracak bir ismin belirlenmesi öncelik taşıyor. Bu noktada eski siyasetçiler, mevcut milletvekilleri ya da Düzce'de bu donanıma sahip isimler ön plana çıkıyor. Hükümetin güven oyu almasından sonra kısa sürede bakan yardımcılıklarına atama yapılacak olması zamanı değerli kılarken sürecin sorunsuz ilerlemesi adına aynı isim üzerinde karar alınması büyük önem taşıyor.
 
Geçimişteki gibi kriz yaşanmasın!
 
Düzce'ye bakan yardımcısı kazandırmada önemli rol oynayacak AK Parti yönetimi ve milletvekillerinin önderliğinde masa etrafında toplanacak STK başkanlarının "uzlaşı" içinde bir karara varması gerekiyor. AK Parti içerisinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde olduğu gibi atamalar sırasında yaşanan krizin bir benzeri ile karşılaşılmasının hüsrana kapı aralamasına kesin gözüyle bakılıyor.   
 
Komşumuz en yakın örnek
 
Bilindiği gibi 2011 yılında Bakanlıkların Teşkilatlanmasına ilişkin Kanunda yapılan değişiklikle, bakan yardımcılığı statüsü getirildi. Böylece bakana ve bakanlığa verilen görevlerin yerine getirilmesinde yardımcı olmak üzere bakan yardımcısının atanabileceği hükme bağlandı. Aynı yıl ilk bakan yardımcıları atanırken en yakın komşumuz Bolu bu tarihe kadar iki kez bakan yardımcılığı ile taçlandırıldı. 23. Dönemde AK Parti Bolu Milletvekilliği yapan Fatih Metin'in Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı, iki dönem AK Parti Bolu Milletvekilliği yapan Metin Yılmaz'ın ise Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı olması kente büyük katkılar sağladı.
 
Şehre kazandıracakları çok!
 
Bakanlık kapılarının sonuna kadar açılmasına olanak tanıyacak bu makam Düzce'nin adeta kaderini değiştirir. Yarım kalan projelerin tamamlanması, yeni yatırımların hızla kazandırılması, bürokratik engellerin ortadan kaldırılması adına Düzce'den bir bakan yardımcısı çıkması umutla bekleniyor. Oturarak desteğin karşılığının alınamadığı ortadayken 21 bakandan birinin yardımcısının Düzce'den çıkması için şimdi harekete geçme zamanı! Düzce bu kez hayal kırıklığı ile karşılaşmak istemiyor.


Haber:C.ÜSTÜNER