Kadın Çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla 2004 yılında Ülkemizde ilk kez düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması, 2010 yılında 81 İlde yeniden yapılacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan uygulama talimatı doğrultusunda yarışmaya katılmak isteyen kadın çiftçilerde şu şartlar aranıyor: Okur-yazar olmak, 18 yaşını doldurmuş olma,
Köyde ya da belde de ikamet edip çiftçi olmak,
En fazla lise mezunu olmak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Ev Ekonomisi Meslek Liseleri hariç, Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmıyor olmak, Herhangi bir yüksek öğrenim kurumunda kaydı bulunmamak. Geçen yıl olduğu gibi yarışmaya müracaatın fazla olması halinde Düzce Merkez İlçenin temsilcisini seçmek amacı ile 25 şubat 2010 tarihinde bir ön eleme yapılacak. 04 Mart 2010 tarihinde de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda İl ve İlçe temsilcilerinin katılımıyla yapılan il finali yapılacaktır. Yarışma sonunda birinci olan kadın çiftçilerimiz 21.04.2010 tarihinde Sakarya ilinde yapılacak olan Bölge finaline katılarak Kocaeli, Bursa, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli Sakarya ve Yalova illeri temsilcileri ile yarışacak. 2010 yılı Bölge finalleri Diyarbakır, Manisa, Sakarya, Adana, Malatya, Samsun, Konya, Çorum, Erzurum olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilecek. Bölge finalistlerinin belirlenmesinden sonra Türkiye birincisini seçmek amacı ile geçen yılın birincisi olan Kırşehir’de Türkiye finali yapılacak.