Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor’un il finali bugün yapıldı. Kadın çiftçiler, aldıkları eğitimlerde edindikleri bilgilerini yarıştırdılar. Yarışmaya katılan çiftçi kadınlar, vidolarla kısaca konuklara tanıtıldı. Yarışmacılar, heyecanlarının giderilmesi için sunucu tarafından kısa sorularla rahatlatılmaya çalışıldı. Yarışmaya Beyköy, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, ve Yığılca’dan çiftçi kadınlar katıldı. 8 yarışmacı arasından Beyköy’den katılan Halime Zengin birinci oldu.

Vali Adnan Yılmaz çiftçilikte en çok emek harcayanın kadınlar olduğunu söyleyerek, her alanda kadınlara şans tanınması gerektiğini belirtti.

“ Kadınlarımızın bugün iş hayatında siyasette eğitimde ve tarımda çok önemli görevler üstlenmektedirler, buna rağmen çiftçilikte de en çok emek harcayan kadınlarımızdır. Her alanda kadınlarımızı çok iyi eğitmeliyiz, her alanda onlara eşit şans tanımalıyız. Yarışmaya katılan Düzce ilimizin ilçelerinden köylerinden gelen kadın çiftçilerimize başarılar diliyorum. Birinci olan yarışmacımızın Düzce’yi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum.”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kaboğlu ise tarımsal desteklemelerden bahsederek, yarışmanın amacını anlattı.