"Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü,Cumhuriyetin en önemli reformlarından biridir." diyen Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal seçme ve seçilme hürriyetinin kadınlara verilen en güzel tezahür olduğunu belirtti.

Günal, kadının toplum hayatındaki yerini "Biz hükümet olarak,kadınlarımızın toplumsal hayatta,iş hayatında, siyasette daha güçlü bir şekilde var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından mahrum kalmamaları için çok büyük reformlar gerçekleştirdik,kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık,bir dizi projeyi,kampanyayı hayata geçirdik." sözleriyle ifade etti.



KADINA YÖNELİK KÖTÜ DAVRANIŞLARA ENGEL OLAMIYORUZ

Kadınlara yönelik devrik niteliğinde yapılan reformlar olmasına rağmen toplumda kadına yönelik kötü davranışların devam ettiğinden yakınan Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal:" Bazı insanların seviyesiz ve dengesiz, kadını yaralamaya yönelik söylemleri ve davranışlarına engel olamamaktayız." diyerek kadınlara iyi davranılması hususunda vatandaşları uyardı.

EN BÜYÜK DESTEK BAŞBAKANDAN

Kadınların toplumsal statüleri ve elde ettikleri kazanımlar güçlendikçe, siyasal, toplumsal,kültürel hayata daha fazla katılım imkanı buldukça Türkiye'nin yarınları için daha aydınlık olacağını belirten Günal "En büyük destek bize Başbakandan" diyerek başbakanın kadınlara ve kadınlara verdiği önemi vurguladı.

"SİYASİ FIRSATLAR ADİL OLMALI"

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir diğer açıklamada CHP Düzce İl Başkan Yardımcısı Süheyla Ergen den geldi.Ergen Türk kadınının siyasi haklardan yeterince yararlanamadığını belirterek, “Türk kadınının siyasi haklarını kullanabilmesi için; siyasi fırsatların adil olarak yaratılması ve siyasal kaynakların kullanımında gerçek bir eşitlik
ortamı yaratılması gerekmektedir.” ifadesini kullandı.

Ergen: “ Türkiye bu konuda yasal düzenlemeleri yapmıştır. Ancak anayasada yer almasına karşın bazı haklardan kadınlar yeterince yararlanamamaktadır. Siyasi haklar da bunların başında gelmektedir. Birçok çağdaş devletin kadınlarından önce seçme ve seçilme hakkını kazanan Türk kadınının siyasi haklarını kullanabilmesi için; siyasi fırsatların adil olarak yaratılması ve siyasal kaynakların kullanımında gerçek bir eşitlik ortamı yaratılması gerekmektedir.” diyerek kadın haklarının önemini vurguladı.

HABER;Ö.YILMAZ