Mevcut Başkan Güler Güneş'in tek aday olduğu AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Kongresi, D-100 Karayolu üzerinde bulunan bir otelde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlüve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Pınar Doğan Aksoy'un katılımıyla yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divanın belirlenmesi sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği görüntülü mesaj izletildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajının okunması sonrası AK Parti İl Kadın Kolları'nın faaliyetlerine yönelik video gösterimi yapıldı. Ardından kürsü konuşmalarına geçildi.

"Bizim omuzlarımızdaki yük ağırdır"
İlk sözü AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş aldı. Güneş, "2002 yılından bu yana Genel Başkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tek vatan, tel millet bilinciyle yürüyen partimizin tüm kademeleri ile hizmet vermektedir. Ülkemizin kadınları ana duygusuyla bu davaya saygı duymuştur. Referandumda aldığımız oy oranıyla Düzce'nin yıkılmaz bir kalesi olduğunu göstermiştir. Kapı kapı gezdik ve çalıştık. Yeni yönetimde görevi devralan kardeşlerimle çalışmalara aynı hızla devam edeceğiz. Bizim omuzlarımızdaki yük ağırdır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gece-gündüz çalışıp sürekli kendimize yenileyeceğimize ve kadınlarımızın gönlünü fethedeceğize söz veriyoruz. Bu dava uğrunda geçirdiğimiz her hizmeti Yüce Rabbim ibadet hükmünde kabul etsin inşallah."


 

"Kadınlarımız için yeni projeler hazırlayacağız"
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, bakan, milletvekilleri ve teşkilatla istişare içerisinde çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bugün açılışını yaptığımız kapalı pazaryerimiz acil bir işti. Hemen devreye aldık. Otobüslerimizi aldık; vatandaşlarımız modern araçlarla seyahat etsinler diye. Biz su, yol, kanalizasyon ihtiyaçlarını yaparken sosyal projelerden de geri kalmıyoruz. Doğumda ve ölümde de geri kalmıyouz. Yeni doğum yapan annelere hediyeler hazırladık. Yeni evli çiftlere özel eğitim veriyoruz, danışmanlık merkezi açtık. Önceden evliliğin ne olduğunu anlatacağız. Kadın ve erkeklerin birbirlerine karşı görevlerini anlatacağız. Cenaze merasimlerimizi belediyelerimiz yapmaktadır. Kadınlarımız için de yeni projeler hazırlayacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

"Bu başarıların sağlanmasında kadınların emeği büyük"
Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise şöyle konuştu: "Hanım kardeşlerimizle çok uzun yollar gittik, çok yoğun çalışmalar yaptık. Burada bizzat yol gittiğim 4 tane kadın kolları başkanımı görüyorum. Bu başarıların sağlanmasında kadınların emeği büyük. Ben tüm kadın kolları başkanlarımızla uyumlu çalışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Yeni seçilecek il başkanımız Güler hanımın da başarılı olacağına inanıyorum. Kongremizin hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum."

"Başta CHP olmak üzere kadınları eğitimden uzak tutanlar kendilerine hesap vermeliler"
"AK Parti demek kadının istihdamda ve siyasette güçlenmesi demek." diyen Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şu şekilde devam etti: "Tam tersi bir algı oluşsa da bu rakamlarla ortada olan bir gerçek. 28 Şubat'ta pek çok kadın inanılmaz darbeler aldı. Bu sadece inançlı kadınlara değil kadınlara ve Türkiye'ye vurulan bir darbeydi. AK Parti gelmeden önce kadınların eğitim oranı yüzde 13’dü. 15 yıllık politikalarımızla kadınların eğitimine engel ortadan kalktı. 81 ilde açılan üniversitelerimizde kadınlarımızın üniversiteleşme oranı yüzde 50’yi aştı. Bu AK Parti ve AK Partili kadınların başarısıdır. Üniversite eğitimini tamamlayan kadınların yüzde 70’i istihdama katılıyor. Eğer hala arzu ettiğimiz yerde değilsek başta CHP olmak üzere bu kadınları eğitimden uzak tutanlar kendilerine hesap vermeliler. 6 buçuk milyon istihdam gerçekleştirdik bunun 3 milyonu kadındır. Bugün kadın haklarını sözde savunup kadınların önüne setler kuranlar başta kendilerine hesap vermeliler."

"2019’daki seçimlerde yine Türkiye'nin en başarılı teşkilatlarından biri olacağız"
Ardından kürsüye gelen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise şu ifadeleri kullandı:

"Düzce teşkilatlarımız her dönemde girdiği seçimlerde çok büyük başarılar elde etmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımıza layık olmaya çalışmış büyük bir teşkilattır. Sayın bakanımızın ağabeyliğinde çok büyük işler yaptık. 3 seçim yaptık, bir darbe girişimi atlattık. Türkiye’nin en başarılı teşkilatlarından biri olduk. Önümüzdeki dönem gücümüzü arttırmak adına bugünkü kongremizi bitireceğiz ve yol arkadaşlarımızla 2019’daki seçimlerde yine Türkiye'nin en başarılı teşkilatlarından biri olacağız. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımıza da görevinde başarılar diliyorum."

"2019’da yüzde 50+1 oyu alarak üzerimize düşeni yapacağız"
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Pınar Doğan Aksoy, AK Parti ile yükselişe geçen kadınların daha fazla söz sahibi olmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Kadınları memleket meselelerinin çözüm noktasında sayın genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu davamızda kadınlarımızla vizyonumuzu ve misyonumuzu anlatmaya devam edeceğiz. Kurulduğu günden bugüne artarak devam eden başarılarda AK kadınların başarısı oldukça büyüktür. Var gücümüzde kapı kapı dolaşmaya devam edecek, girmediğimiz gönül bırakmayacağız. 2019’da yüzde 50+1 oyu alarak kadınlar olarak üzerimize düşeni yapacağız."

"Yeni bir Düzce destanı yazacağız"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise şöyle konuştu: "Her türlü ayrımcılığa karşı olduğu gibi kadınlara yönelik ayrımcılığı ortadan kaldırmaya dönük çalışmalar yaptık. Kadınlarımız AK Parti'ye çok büyük hizmetlerde bulundu. AK Partili kadınlarımız bu yolda attıkları her adımı bilerek ve gece-gündüz demeden çalıştılar. Heyecanları bir an olsun eksilmedi. İnanıyorum ki bu heyecan ilk günkü gibi olacak. 2019 seçimlerinin ardından Düzce'miz daha çok gelişecek. Hayallarimizin Düzce'si için çalışacağız. Referandumdaki rekor başarısı ile Düzce'mizin 2019’da çıtayı daha da yükselteceğine gönülden inanıyorum. Yeni bir Düzce destanı yazacağız."

Konuşmalar sonrası bir önceki Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar'a çiçek takdim edildi ve ardından seçim işlemine geçildi. Tek liste gidilen seçimde mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş göreve devam etmeye hak kazandı.


Haber: C. ÜSTÜNER