8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olması nedeniyle, ülkenin her yerinde düzenlenen etkinlikler, Düzce’de de sürdü. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve İYİ Parti Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla dün Anıtpark Meydanı’nda toplandı. Kadınlara İYİ Parti-CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük ve eşi de eşlik etti.



“Her şey kadının eseridir”
Kent Konseyi Kadın Meclisi adına basın açıklamasında bulunan Pakize Sadık günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumdaki hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Şuna inanmak lazımdır ki Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’ Kadın ana, kadın kız kardeş ve kadın eştir. Sabırdır, merhamettir, üretimdir, sevgidir, değerlidir.”



“Güzel günler diliyoruz”
Kadının toplumda daha iyi bir yer edinmesi yönünde temennisini dile getiren Sadık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri olarak, toplumda kadının yerinin daha iyi olduğu, kadınlarımızın sosyal yaşamda daha fazla bulunduğu, kadın-erkek herkesin huzurlu olduğu, dolayısı ile başarılı olduğu güzel günler diliyoruz. Kadınlar olmazsa dünya bu kadar güzel bu kadar düzenli olamaz.”



“Kadın ve erkek birbirini tamamlayan bir bütündür”
Düzce’nin seçilmiş ilk kadın muhtarı olan Kara Hacı Musa Mahallesi Muhtarı Hanife Gür, kadının toplumdaki önemini şu sözlerle dile getirdi:

“Yaşadığım bölgeye bende fayda sağlayacağım diyen bütün kadınlarla burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bir kadın evin ilk öğretmeni, hayatın ilk öğretmenidir. Bu bağlamda kadınları önemsiyoruz. Kadınlar bir çiçektir. Kadınlar olmazsa dünya bu kadar güzel bu kadar düzenli olamaz. Kadın ve erkek birbirini tamamlayan bir bütündür. Bu anma gününde bizi yalnız bırakmayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz.”



Programın ardından, İYİ Parti-CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, kadınlar günü dolayısıyla Anıtpark Meydanı’nda bulunan kadınların tek tek günlerini kutlayarak karanfil hediye etti.

Haber: H.DURNA


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ