8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Düzce Kadın Dayanışma Derneği, Düzce Barosu, KESK, DİSK, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Depremzedeler Derneği’nin birlikte organize ettiği bir yürüyüş tertip edildi.


Belediye önünde toplanan kalabalık ellerinde poster, döviz ve pankartlarla Avni Akyol Parkı’na doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İstanbul Caddesi üzerinden yürümeye devam eden gruba polis ekipleri müdahale etti.

Polis ekipleri trafik sorunununa yol açacağından dolayı grubu Gaziantep Caddesi’ne yönlendirmek isteyince polis ve grup arasında kısa süreli bir sözlü tartışma yaşandı. Tartışma esnasında cadde üzerinde yoğun bir araç trafiği oluştuğu gözlendi.


Tartışmanın tatlıya bağlanmasının ardından yürüyüşe devam eden grup Avni Akyol Parkı Zabıta Noktası önünde toplandı. Burada yoldan geçen bayanlara çiçekler takdim edildi, hep bir ağızdan türküler söylendi.



Burada bir basın açıklaması yapan Av. Elif Şen kadınların özgürlük ve eşitlik talepleri uğruna mücadele eden herkes saygıyla andıklarını belirtti ve yasaların şiddet konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

Şen, “Türkiye’de son bir yıl içerisinde, farklı yerlerde 214 kadın öldürüldü, 167 kadın tecavüze uğradı. Bir o kadar çocuk da istismara uğradı. Türkiye çocuk gelinlerin sayısında dünyada ilk on ülke arasında, Türkiye’de her üç evlilikten biri çocuk evliliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu da göstermektedir ki, aile içi şiddet yasalarla çözülemez hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.