Düzce Merkeze bağlı Küçük Mehmetler Köyü'nde 7 aylık bebeği ve 8 yaşındaki kızının yanında eşi tarafından şiddete maruz bırakılan Seçil Birdoğan'ın bir müddet yaşlıların barındırıldığı Huzur Evi'ne alındığı  ancak bebeğiyle yaşlıların yanında kalamadığı için buradan ayrıldığının öğrenilmesi Düzce için acil bir şekilde "Kadın Sığınma Evi"nin zorunlu olduğunu ortaya koyuyor.

Yetiştirme Yurdu'nda büyüyüp talihsiz bir evlilik yapan Seçil'in başından geçen olaylar bir çok aile dramlarını ortaya sermiş olsa da yaşanan olaylar bazı kurumların görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesini zorunlu kılmıyor.

            ADLARINI SAKLADILAR

Seçil'in başından geçenlerin bir benzerinin kendini saklayan bir çok kadında olduğu da bilinen bir gerçek..Haberin televizyonumuzda yayınlanmasının ardından adlarının açıklanmasını istemeyen bir çok kadın izleyicimiz, şiddete maruz kaldıklarını  ancak bunu Seçil gibi yansıtmalarının şimdilik mümkün olmadığını "itiraf" ettiler. Baız kadınlar "kocam alkol alıyor uyuşturucu kullanıyor gece yarısı gelip beni çocuklarımın yanında dövüyor beni öldürmekle tehdit ediyor" diyenlerinde olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

            KORUNMAYA VE KOLLAMAYA MUHTAÇ

Seçil Birdoğan gibi kimsesiz ve korunmaya muhtaç çok sayıda kadının olduğu biliniyor. Ancak çoğunun konuşmaktan ve itirafta bulunmaktan çekinip korktuğu için seslerini çıkartamadıkları  biliniyor.Bir dönem Düzce'de belediye bünyesinde kurulup faaliyetiin sürdüren daha sonra yasal nedenler gerekçe gösterilerek "askıya alınan" kadın sığınma evlerinin bir an evvel yeniden faaliyete geçirilmesini zorunlu kılıyor.

            380 LİRA DAHA

Seçil Birdoğan'la ilgili yaptığımız haberin ardından haber merkezimize ulaşan bilgilere göre konuyla ilgili olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün ikinci çocuk içinde 380 Tl maaş bağlanacağı ifade edildi.

            KADIN DA ÇOCUK TA KORUNMALI

Ancak şu gerçek unutulmamalı burada mevzu olan para değil bir can ve buna benzer canlar...Bu kadın ve bu kadın gibilerin koruma altına alınması gerektiği gibi çocukların da anneleri gibi korunup kollanması gerekiyor..Bir an evvel ülkemizde bazı belediyelerin ve birimlerin yaptığı gibi adı farklı da olsa "kadın sığınma ve kollama evleri"nin bir an evvel kurulup faaliyete geçmesi gerekiyor.

Haber:E.TAYHAN