Partiler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 7 Nisan’da milletvekili aday listelerini teslim etti. Listelerden önce en çok merak edilen konulardan birisi de kadın adayların sayısıydı. Düzce’de de bu dönem hemen hemen her parti de bir kadın adaya yer verildi.

Ak Parti’den Ayşe Keşir, MHP’den Demet Günday, İttifak’tan Yeliz Altınkaynak, Vatan partisinden Serap Naz Başar ile Emekli Bankacı Ruhsar Uysal, Demokratik Sol Parti’den Hicran Tohumcu ile ÇDP’den bağımsız aday Ayşe Pişkin seçim yarışında “bende varım” diyenler…

7 Haziran 2015'te yapılacak Milletvekilliği seçimlerinde Düzce'den Kadın Adayların çokluğu siyasete nasıl bir etki getireceği merak ediliyor. Düzce halkı da kadın milletvekili fikrine sıcak bakıyor… Düzce halkı kadın milletvekilinin Düzce’ye olumlu etkileri olacağı görüşünde birleşiyor. İşte vatandaşlardan aldığımız cevaplar:

“Hepsi bayan olsun. Erkeklerden bir şey göremedik. Belki ağlarlar sızlarlar yatırım alırlar… öbürkülerin bir şey yaptığı yok put gibi duruyorlar.

“Bir kadın eli değmeli. Mutlaka bir kadın olmalı. Bayanları temsilen birileri olmalı.”

“Bayanlar için de iyi olur. Mevcut vekillerin hiçbirini tanıyorum. Bende Düzceliyim bende burada otuyorum. Bayan olursa bayanlar içinde iyi olur.”

“Bayanların yaklaşımı daha iyi. Nüfusun yarısı bayan olduğunda bayanların sorunlarını daha iyi bilir.”

“Erkeklerden daha çok katkıda bulunacağına eminim. Gönderdiğimiz hep erkek.  Bir fayda sağladığını görmedik. Belki daha az kavga olur. Bunlar aile içinden geldiğinden daha yapıcı olacaklarına inanıyorum.”

“Bayanlar daha dürüst gerçekçi olur. Yalanı palavrası olmaz. Erkekler oldu şimdiye kadar ne yaptılar. Bir de bayan denemekte fayda var.” 

Haber;S.KAŞKIR