AK Parti Kadın Kolları eş zamanlı olarak Türkiye genelinde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü” dolayısıyla Düzce’de yürüyüş düzenledi. Düzenlenen yürüyüşe Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş ve çok sayıda kadın katıldı.
 



Düzce Belediye binası önünde bir basın açıklaması  yapan AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş şöyle konuştu:  Bugün “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü”! Biz ak kadınlar  olarak aşağıdaki çağrımızı sadece kadınlara değil, insanlıktan bir nebze nasibini almış herkese yapmak üzere, 81 ilimizde eşzamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız.

Bizler AK Parti’nin 5 milyona yaklaşmış kadın üyesi adına, genel geçer cümleleri kurmak ve “dostlar alışverişte gözüksün” misali buluşmalar için toplanmadık.
Dünyada  kadın ve şiddet kelimelerini kullanarak oluşturulmuş cümleler ile, ülkemizde ya da yurtdışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak için de toplanmadık.
Sadece kendi rahatlığını ve konforunu düşünüp, her fırsatta sahte gözyaşları dökenler gibi olmak için de burada değiliz.




17 yılı aşkın iktidarımızda, her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık.
“Kadınlara Karşı Ayrımcılık Irkçılıktan Beterdir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendinin, her platformda göstermiş oldukları samimi duyarlılıkları milletimizin malumlarıdır. Yıllardır sürdürdükleri kapsamlı mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır hak ve adaletin tesisinde büyük kazanımlar elde edilmiştir.
Bu dönem içinde, gerek partimiz gerekse kurulan tüm hükümetlerimiz ve özellikle de kadından sorumlu bakanlarımızın tavizsiz mücadeleleri ve saygın çabaları apaçık ortadadır. Bugüne kadar kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili yapılmış yasal düzenlemelerle kadınlarımızın ekonomi, siyaset, bilim ve eğitimde güçlendirilmesine önemli katkılar sağlanmıştır.”
 
Yapılan basın açıklamasının ardından grup pankartlar ile Anıtpark meydanına yürüdü. Etkinlik yürüyüşün ardından son buldu.